Redise vanem nimetus on prantsuse rõigas. Kevadel üks esimene köögivili, mida saab salatina süüa ja võileivale lõigata. Juurvili sisaldab C-vitamiini, K, Ca, Fe ja S, seega ainevahetuse korrastaja ja väldib maksa rasvumist. Veel sisaldab eeterlikke ja sinepiõlisid, millel on mikroobe hävitav toime. Kasvuhoone külvatuna saab varast saaki, mõned varased sordid valmivad külvist juurviljani 20-40 päevaga.
Kuna oleme kasvatanud redist kasvuhoones eelkultuurina, siis oleme valinud väiksema lehemassiga sordi ’Rudolf’.
Vasakul redis ’Rudolf’, paremal varane sort ’Babtu žara’
Helekollase koorega ’Zlata’, violetne ’Viola’
Värviline salat redistest
Ilus värviline!
VastaKustutaMaitsev ka.
KustutaSalat jäi kena värviline! Nii ilus
VastaKustutaKusjuures, kuidas sa kõikide nartsisside nimesid mäletad?
Ma olen pakendite pildid alles hoidnud, mõned on päranduseks saadud koos suust-suhu liikunud nimega, mõned on klassikalised, mida nõuka ajal oli kõigil võimalus kasvatada jne.
Kustuta