Sentens

Carpe diem!

laupäev, 25. august 2018

Vabaõhukontsert

EV 100 raames on korraldatud erinevaid kontserte ja muid ülesastumisi. Suure suvenädala jooksul (18-25.08) sõidab mööda Eestit ringi Politsei ja Piirivalve Orkester  koos tuntud lauljatega ja annab tasuta vabaõhukontserte ,,Mööda piiri’’. Tuli pidu ka meie õue peale, mitte küll nii uhke orkestriga, vaid omakandi muusikutega. Augustikuu viimaste ilusate ilmadega korraldati meie tagaõues uhke vabaõhukontsert. Külastajatele oli avatud kohvik, kus müüdi kodumaiseid tomateid, õunu, viinamarju, õunakooki jne. Kohvitermosest pakuti õunamahlamaitselist ’kohvi’. Vabaõhuüritusele omaselt kaubeldi ka igasuguse pudi-padiga, alates mullitajatest lõpetades lego juppidega.


Ennelõunat käis pillide häälestamine, harjutati rütmi löömist, noodi tundmist.

Mängiti soojaks nii parem kui vasak käsi

Piletimüüja ootas kassaaparaadiga  lava kõrval

Saaremaal, Saare talus, korraldasid meie ja mehevenna lapsed suviti ,Rahvapidu’. Lauldi, loeti luuletusi, räägiti anekdoote jne. Oluline osa oli kostüümidel. Tädide 1970-ndate spiraalseelikud tekitasid tihti vaidlusi, kes millist kanda saab. Saare mamma ja papa istusid esireas ja kuulasid tänulike nägudega kontserti kahe kiire heinatöö vahel.


1990-ndatel tuli muusika lindilt, laval liigutati ainult suud. Tänapäeva põlvkond on nutikam. Taustaks pandi  mobiilist muusika mängima, laval löödi rütmi ja imiteeriti pillimängu. Esinemisriided on valitud vastavalt muusikastiilile.

,,Despacito’’

Nüüd on aeg meil tänulikuks publikuks olla. Nautisime kontserti ja sõime viinamarju. Õhtul, kui külalisesineja oli koju saadetud, toimus jätkukontsert. Seekord esines peokorraldaja ise rahvaliku  lauluga.

Kauges külas, vanaema juures, elasin kord, kogu suve 

See noor esineja tuli kohale jalgrattaga. Pärast etteastet teatas, et  peab nüüd rattaga laeva  peale sõitma, sest veel on vaja  Rootsi 100 kontserdil esineda. Sõitis rattaga ühe ringi ümber maja ära ja esitas ,,Kauges külas’’  viisiga laulu oma väljamõeldud ’rootsi’ keeles. Me muidugi sõnagi aru ei saanud, aga elamust pakkus küllaga.


Viimased lood esitati üsna õhtuhämaruses. Väsimatu trummar põristas päikeseloojanguni, nüüd juba kodusemas riietuses.
Oli ilus suvepäev lustlike esinemistega.

2 kommentaari:

  1. Hahhahhaaa. Rootsi keeles? Nutikas poiss

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tüdruk sõitis rattaga ja laulis rootsi keeles😊

      Kustuta