Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 28. aprill 2019

Maamessil

Selle kevade suvenädalal toimus Tartus Maamess. Maamess on toimunud juba 27 aastat. Meiegi oleme mõned korrad messi külastanud. Ütlesin abikaasale, et võiks ju ilusa ilmaga Tartus tiiru teha. Nädal aega oli tal nägu selline peas, et kui miski hädaline töö jääb tegemata, on üleilmne veeuputus või mõni veel suurem häda käes. Kanakuudist sõnnik välja vedada, kevadkünd teha ja varane kartul maha panna, kasvuhoone kevadpuhastus ja tomatid istutada jne. Kodus sai väga visalt mõeldud, mida vaja oleks vaadata. 
Tartusse sõitsime uhkel laupäeva hommikul. Õhk oli lämbe, sooja 22°C. Poeg andis teada, et oli Tartusse ühe kohaliku pilve tellinud, et lööks  messil tolmu kinni. Nii oligi vihm enne meie tulekut Tartu tänavad ära kastnud. Messi värava juurde sõidutas poeg meid oma autoga. 
Oli ikka igasugu tehnikat ja masinaid välja pandud. Mis teed pidi need üldse põllule või metsa jõuavad? No nii laiad ja kõrged masinad nagu vaataks teise korruse aknast välja.

Kombain Fendt

Jalutasime mööda Aianduse teed, mõne müügikoha ees tegime pikemaid peatusi. Üks laadaline küsis mu käest, kas olen müüja. Raputasin naeratades pead. Kommenteeris, et ma olevat nii tähtsa näoga seal leti juures toimetanud. Roogoja talu pakkus erinevaid elulõnga istikuid. Mind aga huvitasid erilise värviga roosid.

Floribundroos ’Morning Sun’


Roos ’Morning Sun’ oranžikas-roosa värviga õied

Üks astelpaju emastaim oli puudu ja kaks taasviljuvat kollast vaarikataime ’Poranna Rosa’, mõned  frigo maasikataimede varased sordid  ’Flair’ ja ’Allegro’. Päris hea katsumus oli need okaste ja ogadega taimed läbi rahvahulga autoni laveerida.
Külastasime Maamessi turgu, saime maitsta nii üht kui teist. D-halli Toidumess pakkus igale maitsemeelele midagi.


Meie lemmikuks sai juust Andre Prima OLD ,
 mis pälvis World Cheese Award 2016-17 juustuvõistlustel hõbemärgi.

Laadaliste seas oli kõiksugu naisi ja mehi, nii tuttavaid kui vähem tuttavaid. Rahva sekka oli ära maskeerunud Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet. Jõudsin mõelda, mis asja ta siin ajab, siis tuli meelde, et Euroopa Parlamendi valimised on tulekul ja alanud on aktiivse valimisagitatsiooni aeg. Seisin Urmasega silmitsi ja teenisin välja riidest laadakoti. 

Laadakott


Lõunasöögiks oli poeg keetnud maitsva seljankasupi. Sõime kõhud triiki täis ja pikutasime leiva luusse. Üks jalanõude mure on pikemat aega vaevanud. Ühed nimetud mustad, kinnised, madalad kingad on hädavajalikud. Sõitsime Lõunakeskusse oma muret lahendama. No pole, pole musta, pole õiget suurust, pole madalat, pole kinnist, pole nahast.  Nimelistel kingadel olid hinnad nii suured, et ma nägin neid lausa ilma prillita lugeda! Pärast väikest puhkust apteegis, saime sobivad jalanõud siiski ostetud😊.
Õhtuks olime oma kodus, oma tööde juures tagasi. Tütar oli sauna kütnud. Leotasime tolmu maha, ilusal kevadõhtul oli kõik rahulik ja vaikne. Pühapäeva lõunaks sai uni välja magatud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar