Sentens

Carpe diem!

teisipäev, 21. mai 2019

Segane mai

Aprillikuu soojadele ilmadele järgnes mai algul jahe ja vihmane periood koos öökülmadega.

Öökülm 15.mai hommikul

 Üks huvitav lind oli tagaaeda uudistama tulnud. Eesti Ornitoloogiaühingu lehe abil püüdsime lindu määrata. Varblasest natuke suurem, hallika puukoore sarnase mustriga, üle turja jookseb must triip. Pakume, et tegemist on väänkaelaga.

Väänkael 

Külmade ilmadega tulid leevikesed süüa otsima. Linnud otsisid maha kukkunud seemneid, mida varblased olid seemnepallist välja pudistanud.

Leevikese isand askeldamas

Kahel kuldnokapaaril on kiired päevad. Poegade isu kasvab iga päevaga ja pesakastist kostavad üha kõvemad ja  nõudlikumad häälitsused.

Kasvuhoonest saab söödavat kraami: redist, erinevaid salateid, rohelist sibulat. Õues on rabarber juba mitmele koogile maitsvaid varsi andnud. Murulauk kasvab mühinal, hapuoblika lehti saab näksida.
Tomatid on kasvuhoonesse istutatud, varasemad sordid õitsevad. Paprikataimed kohanevad jahedama kliimaga. Kuna on öökülmade oht, siis katame taimed kattelooriga ja jahedamatel öödel on peremees kasvuhoone ahju kütmas käinud.
Varasel kartulil on rohelised tutid mulla alt väljas, herned, porgandid külvatud. Kapsa- ja kaalikataimed maha istutatud. Kurgid ja kõrvitsalised ootavad soojemat ilma.
Silma rõõmustavad erivärvilised priimulad.

Nurmenukk

 Harilik priimula Hose in Hose



Kirjud priimula seemikud

Türi Lillelaadal käisime laupäeval. Rahvast oli palju ja ilm päikesepaisteline. Üht-teist sattus ka ostukorvi. 

Ostunimekiri kaasas

Kande- ja ostujõuline saatja

Ilm oli ilus ja tagasiteel puhkasime jalga Aravete kardiraja ääres. Peremees ei saa ju nädalavahetust ilma põrinata mööda saata😊.  Noored motosportlased sõitsid treeningringe.



Kodune töökas kollektiiv oli hakkama saanud hiidmunaga.


 Kui pardi- või kalkunimuna võib kaaluda kuni 100g, siis üks kana munes 113g kaaluva muna. Kuidas see küll välja tuli ja terveks jäi?

Rekordiline kanamuna

Esmaspäeval 20.mail oli uus soojarekord 27 °C varjus. On õunapuude õitsemise aeg.

Täisõites ’Krügeri Tuviõun’

Korea nulul on käbipojad



Nüüd ootame jälle vihmakest, kõik mis külvatud ja istutatud tahab ju kastmist. Ja võilill õitseb uhkelt😉. Kõike kaunist aednikele!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar