Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 6. detsember 2021

Advendilaager

 Esimese advendiga algab jõuluootuse, imede ja headuse aeg. Sel aastal algas see väga teisiti. Päev  enne esimest adventi saatsime viimsele teekonnale väärikas eas 92. aastasena lahkunud mamma Agnese. Puhka rahus, kallis, kes Sa olid esiema kolmele järgnevale põlvkonnale! Pühapäeval kattis maad ühtlaselt valge lumetekk.

3.detsembri õhtul sõidutas Lõvisüdamete isa mind lastega maale.  Vanavanemate juures võiks koos mõned advendikaunistused valmistada ja õues möllata. Tänapäeval on levinuim advenditava seotud ikkagi päkapikkudega, kes toovad maiustusi-kingitusi, mida hommikul avastatakse sussi seest.  Igal pühapäeval süütame ühe uue advendiküünla.

Reede õhtul küpsetasime lastega esimesed piparkoogid. Tainas oli poest ostetud. Mandliga piparkoogitainas, mis sisaldas aprikoosimassi, purustatud mandli tükke ja mõrumandli aroomi. Tainas oli hästi vaalitav, pehme. 


Küpsetatud piparkookidel oli liiga tugev mõrumandli maitse.


Laupäeva hommikuks oli paks lumekiht maha sadanud. Hommik algas lume rookimisega. 
Maja eest 
küljelt
tagant

Tõeline talveilm oli saabunud koos karge külma ja koheva lumega. Lõunaks said suuremad lumetakistused kõrvaldatud. Õuemängud olid seotud lumega. Lund sai hunnikusse kokku kühveldada ja lumeonni ehitamist alustada, suurematest lumekamakatest lumememme kokku vormida, kõrgematest hangedest kelgurada läbi vedada.

Paberist lumehelveste valmistamine on jõuluaja klassikaline näputöö. Kümmekond aastat tagasi meisterdasime vanema tütre pojaga efektseid ruumilisi lumehelbeid.


 Seekord vaatasime arvutist kuidas voltida paberit selliselt, et lumehelves oleks kuusnurkne. Looduslikud lumehelbed on kuusnurksed tähed või kuusnurksed plaadid.


Lumehelbed aknal

Hommikumaa tarkade nähtud Petlemma täht oli paberist volditav

Leedlambiga teeküünlast sai lumememme pea😊

LED-lambiga küünal

Jõulutuled aknale
Õitsema hakkav jõulukaktus on märgiks, et pühad ei ole enam kaugel

Noored erivärvilised jõulukaktused

Laupäev lõppes traditsiooniliselt saunaga. Seekord oli naistesaun ja meestesaun eraldi. Naistesaunas rääkisime tütretütrega, et mammal oli aeg lahkuda siitilmast. Ta oli nõus, et mamma puhkab surnuaias lillede all ja suvel võiks seda kohta vaatama minna. Mehed said enne keskööd saunast välja. 
Pühapäeva hommikuks oli Põhja- Eestis maha sadanud ligi pool meetrit lund. Ilm oli päikseline, külma -10°C. Noored panid kõige alla veel pika sooja pesu  ja läksid isaga jõe äärde mäele kelgutama. Külmaga olid laste silmad särama ja põsed õhetama löönud.  
Pühapäeval näidati telekas suurt jalgpalli finaali lumesajus. Premium Liiga kullamängus mängisid FC Flora ja FCI Levadia. Pinge kestis mängu lisaminutiteni, kui Flora oleks peaaegu võiduvärava löönud. Lõvipoiss elas innukalt florakatele kaasa. Õe ees sai uhkustada, et ta on päriselus kaks korda kõiki Flora mängijaid näinud😊
Sõime kõhu sooja suppi täis ja oligi aeg lastelastega hüvasti jätta. Selline mõnepäevane koostegemine oli kiirelt möödunud.
Jääme jõuluõhtut ootama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar