Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 4. august 2016

Saarlaste külaskäik

Looja tegi kõigepealt valmis Saaremaa, Hiiumaa ja Muhumaa, kuhu kulus kõik see parem materjal ära. Pühkis oma savise ja mullase põlle mere kohal puhtaks, põllepurudest tekkis veel palju pisikesi saarekesi. Saaremaal sündis ning kasvas suureks mees, kes oli teistest kümme korda tugevam ja mitu pead pikem-Suur Tõll. Tõll oli sõbraliku loomuga lihtne mees. Vihmase ilma vastu ei saanud isegi tema mitte, nii suur ta polnud, et pilvi peatada.
Saaremaalt on veel tublisid ja suuri mehi sirgunud, Suur Vend nende seas. Suur Vend jõudis Mamma, Kaasa ja Tütrega kohale reede õhtuks. Eelmise õhtu äike põrutas meil Viasati boksid tummaks, kuid reedene vali ilm jäi tulemata, saime pereringis rahulikult muljetada.
Laupäevaks tõmbasid pilved end häbenedes eemale ja tõotas tulla päikseline päev. Suundusime Väike-Maarjasse surnuaeda sugulaste haudadele lilli viima. Mamma õel täitus sajas sünniaastapäev. Samas surnuaias on ka Mamma ema ja vennad.
Mamma ema  ja venna hauaplats

Täditütar võttis lisaks oma laste ja lastelastele ka meid lahkesti vastu, kostitas hea ja paremaga. Ilma pidas ilusa ja jutu mõnusa. Mammale näidati 70 aastat tagasi tehtud õe pulmapilti ja ta tundis seal peaaegu kõik sugulased ja külalised ära, rääkis veel lustlikke lugusid nende kohta. Uskumatu mälu!  Tänasime sugulasi ja lahkusime lahke  tundega südames.
Eramu ,,Toomas-5’’

Tagasi jõudnuna nägime vihmapilve saba, mis oli õue peale suure portsu vett maha jätnud. Suur aurune ja soe suveõhtu ümberringi. Kukk oli solvumist ääreni täis kuna teda oli kanakarjaga üksi koju jäetud.
Pühapäeva hommik algas kuke vapra kiremisega. Ta on kirenud kõigi sõprade ja muude kõvade meeste peale, eriti neile, kes meile öömajale jäävad.
Köieltantsija alustab etendusega

Pühapäeval välgatab pilveservast isegi kollakat valgust. Otsustasime sõita Jänedale Talupäevadele.
Jäneda laada peatänav Jäneda Mõisa hoovis

 Laadalised tulid vastu musta sõstra istikutega, millel küljes olid suured ahvatlevad marjad.  Pruuli Puukool Jõgevamaalt müüski selliseid. Mamma soovis kahte põõsast, meilgi hakkas marju vaadates suu vett jooksma ning ostsime ka ühe istiku.
Must sõstar ,,Intercontinental’’ saagikas ja väga suurte marjadega

Sellega laadalkäik lõppes, hakkas sadama... sadama... sadama. Tegime ,,Musta Täku Tallis’’ väikse lõuna ja püüdsime varjualuseid pidi autodeni jõuda. Õhtu lõppes kuuma sauna ja vihaga nagu juba kombeks saanud.
Seenevana kontrollretk kuuseheki alla andis tulemusi. Selle vihma ja sagimise peale olid riisikad juba suureks kasvanud, kuid lootust uueks saagiks säilib.
Porgandriisikad

Esmaspäeval asusid saarlased koduteele, tegid veel peatusi siin-seal, jõudsid lõpuks õnnelikult praamile ja koju.
Peresuhted, mille heaks oleme aastaid palju teinud, mis on  kriisidele vastu pidanud, kingivad meile turvatunde ja häid emotsioone.
On flokside aeg



4 kommentaari: