on mul nüüd, helistas Suur Vend ühel päeval. Ma olen kõiksugu saarlaste nalju tema suust kuulnud, aga sellist patukahetsust pole enne olnud. Kui maja ehitama hakkas, siis lõi vaia maasse ja väitis, et see olla maakera keskpunkt. ??? ,,No mõõda ära kui ei usu, igale poole on ühe palju maad’’. Ajas käed laiali ja hoidis tsentrit tasakaalus. Tõe huvides tuleb öelda, et vennal on siiski ainult süsivesikute paast.
Hommikul ärkasin kohvi ja koogilõhna peale. Seenevana oli ärganud koos kuke ja kanadega, jõudnud ahju kütta, saiu küpsetada, lindudele teri ja kassile krõbinaid jagada. Vot selline ärkamine!
Lõunaks tegin suppi. Seejärel mõtlesin, et mis maitsega võiks olla üks patuvaba kook, mida Suur Vend süüa saaks. Tuli meelde, et R.Värk on paleo koogiretsepte jaganud oma kokaraamatus. Tuhlasin kappides, igast kraami oli, aga banaani ja kooritud päevalilleseemneid pidi poest tooma. Sihvkad on hoitud lindudele.
Mõni muusik on kolme duuri lugude esitaja, igapäevaselt koogi retsepte otsides olen samasugune. Aga nüüd siis selline uhkeldav gluteenivaba, laktoosivaba, paleo retsept.
Toorained, töötlus, köögitarvik.
250 g porgandeid riivida köögikombainiga
4dl kookoshelbeid jahvatada kohviveskiga
75g päevalilleseemneid jahvatada kohviveskiga
1banaan mikserdada mikseriga
59g datleid (leotatud) mikserdada mikseriga
50g võid sulatada pliidil
3muna lahti kloppida
1tl kaneeli
75g rosinaid (leotada)
Segada kõik ained kokku ja küpsetada keeksivormis 180°C juures 50-60 min.
Kui kõik komponendid said jahvatatud, riivitud, sulatatud ja segatud, siis oli kaks kraanikaussi pesemist vajavaid totsikuid-notsikuid kuhjaga täis. Pool lauda oli köögitarvikute all peidus,
No ja kui keeks ahjust välja jahtuma sai, siis Seenevana jõudis kahvliga torkimas käia, et kuidas pikkpoiss välja tuli ;)
Maitses nagu patuvaba porgandikeeks. Ainult ühe koogitüki söömine tekitas juba täiskõhu tunde. Vennas, ausõna, elame Sinu patuvabale elule kaasa, ise aga ... noh, tead isegi:)
Hommikul ärkasin kohvi ja koogilõhna peale. Seenevana oli ärganud koos kuke ja kanadega, jõudnud ahju kütta, saiu küpsetada, lindudele teri ja kassile krõbinaid jagada. Vot selline ärkamine!
,,No mida täna süüa teha, et muljet avaldada?’’
Mõni muusik on kolme duuri lugude esitaja, igapäevaselt koogi retsepte otsides olen samasugune. Aga nüüd siis selline uhkeldav gluteenivaba, laktoosivaba, paleo retsept.
Toorained, töötlus, köögitarvik.
250 g porgandeid riivida köögikombainiga
4dl kookoshelbeid jahvatada kohviveskiga
75g päevalilleseemneid jahvatada kohviveskiga
1banaan mikserdada mikseriga
59g datleid (leotatud) mikserdada mikseriga
50g võid sulatada pliidil
3muna lahti kloppida
1tl kaneeli
75g rosinaid (leotada)
Segada kõik ained kokku ja küpsetada keeksivormis 180°C juures 50-60 min.
Kui kõik komponendid said jahvatatud, riivitud, sulatatud ja segatud, siis oli kaks kraanikaussi pesemist vajavaid totsikuid-notsikuid kuhjaga täis. Pool lauda oli köögitarvikute all peidus,
No ja kui keeks ahjust välja jahtuma sai, siis Seenevana jõudis kahvliga torkimas käia, et kuidas pikkpoiss välja tuli ;)
Porgandikeeks
Maitses nagu patuvaba porgandikeeks. Ainult ühe koogitüki söömine tekitas juba täiskõhu tunde. Vennas, ausõna, elame Sinu patuvabale elule kaasa, ise aga ... noh, tead isegi:)
Naera kõht kõveras, ega see patuvaba elu lihtne ole ;)
VastaKustutaSeda minagi:)
Kustuta