Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 21. märts 2019

Kalarikas päev

Kalade tähtkujus sündinud ei mõista kedagi hukka ja enamasti usuvad nad kõigist head. Alati ei ole see kõige mõistlikum, sest liigne naiivsus võib neile valusasti kätte maksta. Kalade korraldatud peole on kõik külalised oodatud, seejuures ka kutsumata külalised. Seenevana relvavend on ka kalade tähtkujust. Me ei lasknud end kutsuda, vaid sõitsime ise kohale. Kalad on avatud südamega, jätavad ennast tagaplaanile ja mõtlevad rohkem külaliste vajadustele. Kui pererahvas tuli meile rongijaama vastu, libises meil üle näo rõõmus naeratus ja hinge täitis rõõmutunne.
 Vastuvõtukohvi ajal tutvustati meile päevakava. Seenevana on jäära tähtkujust. Selleks, et kalad ja jäärad lustlikult kokku sobituks, viidi meid Vapramäele ,,Vana Jäära’’ pubisse kala sööma.


Pubi asub Jõhvi-Tartu-Valga maantee ääres, 4 km kaugusel Elvast, Tõravere alevikus. Lähedalt voolab läbi Elva jõgi.

Vana Jäära pubi asub saja-aastases kivimajas


Grillitud lõhe

Et me ei laseks loidusel enda üle võitu saada, sõitsime otse Võrtsjärve kaldale, Vehendi külas asuvasse õppekeskusse Akva:rium. See on EMÜ Võrtsjärve õppekeskus, mis on tuntud kui Järvemuuseum. Siin asuvad suurimad ja liigirikkamad Eestis elavate mageveekaladega sisustatud akvaariumid. Unikaalsed on põrandaakvaariumid.



Suuri akvaariume on 20, mõned väiksemad pisemate kalade jaoks. Eestis on 44 liiki mageveekalu, siin on esindatud üle poole mageveeliikidest.

Silinderakvaarium

Haug

Angersäga

Kohtumine akvalangistiga

Angerjas

Noored angerjad

Särjed

Miljonivaade Võrtsjärvele

Teise korruse õppeklassides saab pusletükke  kokku sobitades määrata kalaliike

Kalamehejutud 

Koosolemine ja argimuredest kaugenemine tegid päeva rõõmsaks. Tagasiteel sõitsime Rõngust läbi. Muidugi tuli Rõngu Pagari kauplusest leiba-saia-küpsist kaasa osta. Küpsetised valmivad  kohalikust toorainest ja on puhaste maitsetega.


Teekond Elva-Rannu-Vehendi-Rõngu -Elva 


Ja oligi aeg rongile minna. Sõpradega kokkusaamine ja nende toetus on nii tugev, et saatuselöögid ja ka vananemine ei tundu kohutavad. Me elame rahustavas teadmises, et elu keerdkäigud ei saa meile ülearu palju liiga teha. Kallid sõbrad, tervist ja usku teile ja teie vahvale perele!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar