Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 30. november 2020

Novembrikuu

Kokkuvõtvalt novembrikuu. Novembri algul on meil tähtpäev. Eestis on 43. pulma aastapäeva nimetus flanell. Huvitav kuskohast selline nimetus pärit on?   


Pulma aastapäeval on hea võimalus argirutiinist välja ronida ja kodust eemal lõunatada. Abielutõdemus. Mees tahab vaikides oma mõtteid mõelda ja kui on põhjust, siis teeb suu lahti. Naistel kipub vastupidi olema, naiste keel jaksab vaid öösiti vagusi seista. Sõime kõhu täis ja olime hirmus rahul, et kõik on nii nagu on.

6.nov paprikad kasvuhoones

Novembris kasvasid veel paprikad ja tšillid kasvuhoones. Kui olime saagi ära koristanud, võisid kanad kiirustades pahandustega alustada. Pugesid võrgu ja kasvuhoone klaasi vahelt läbi ja siblisid talisibulad mullast välja, nokkisid peterselli rootsudeni lagedaks ja korraldasid saunapeo kuumaasika lehtede all.
Juubilar
Elul on pakkuda erinevaid sõprussuhteid. Kui me 41 aastat tagasi Kadrinasse kolisime, siis jälgisid uudishimulikud naabrid meie sebimist. Ega siis osanud mõelda, et aastate pärast hakkame kõrvuti maju ehitama, koos juubeleid tähistama, naabrite väimehega koos töötama ja nende tütrepoega õpetama. Nüüdseks on naabrivalve tervise ja turvalisuse hoidmisel oluline.

Marineeritud paprikad

Hilisest paprikasaagist sain mõned purgid marineeritud paprikaid teha. Eks ma ikka püüan, aga aeg on kiiruse ja käbeduse maha võtnud. Mõte ja tegu liiguvad eri tempoga. Tšilli puhastamisega tuli näpud suust, ninast ja silmist eemal hoida. Aga noh  kui nina vesine, siis ikka lipsti näpuga nina alt läbi.....

Novembrisse jäi meie viimane teatrikülastus. Rakvere teatri etendus ,,Kõike head, vana toriseja’’. Lühidalt. Peremees oli üksi majapidamisse jäänud, dementne proua hooldekodus. Poeg hiljaaegu  doktorikraadi kätte saanud ja minia ootas esimest last. Noored tahtsid peremeest ka hooldekogusse saata, seltsiks prouale. Vana toriseja tuli oma elutarkustega lagedale. Tuli välja, et ta on elus isegi paar viga teinud, täpsemalt ikka ühe. Eks oli äratuntavatki. Poeg on autoroolis kui isa keerab raadio teisele jaamale. Poeg pahandab, et see, kes on roolis, see valib marsruudi ja muusika. Vana peremees oli nõus: ,,Muidugi on see nii kui mina roolis olen". 😉Lugu oli inimlikkuse ja armastuse otsimisest.

Keraamika- taimne reservaaž- angoobidega värvitud lehtede siluetid

Vaiksetel ja pimedatel novembriõhtutel oleme keraamika naistega üht-teist  ette võtnud.


Selgemate ilmadega saab jalutada jõe äärde, vaadata vee plinkimist, hundinuiade kõikumist tuules ja jälgida päikese peitumist  pilvenükatsi taha.

Novembrikuu vikerkaar

Vikerkaar tekib üksnes siis kui päike ei ole horisondist kõrgemal kui 40°.
Orhideed- kollane on rikkalikult õitsev ontsiidium, valge on harilik dendroobium

Peremees käis südame tumedat tagumist kontrollimas. Kirjutati ravimeid ja kästi rahulikult võtta (veini või viina, seda ei täpsustatud ), pole mingeid äkilisi üleelamisi tarvis.

Viinamarjavein

Kadripäeval villisime oma esimese viinamarjaveini pudelitesse. Sellest saab eraldi postituse kunagi. Valmis vein on roosa, poolmagus. Sobib ka hõõgveini valmistamiseks😊.  Ongi novembrikuu viimane päev ja alanud advendiaeg. Õhk on ootamise pinget täis. Et see koroona otsa saaks ja jõuluaega koos lähedastega veeta saaks.  Ilusat jõuluootust! 



2 kommentaari:

  1. "Peremees käis südame tumedat tagumist kontrollimas. Kirjutati ravimeid ja kästi rahulikult võtta (veini või viina, seda ei täpsustatud)"

    Hahhahaaa, kõõksusin nii kõvasti naerda selle peale. Te ikka võtate asja saarlaste huumoriga. Hahhahhaa. Olge tublid!!

    VastaKustuta