Novembris on päevad nii lühikeseks jäänud, et vaevalt jõuab hommikukohvi ära juua kui juba pime käes. Pikkadel ja pimedatel novembriõhtutel saab vanu retsepte sorteerida ja uusi katsetada. Keldririiulil ootas oma aega jalgpallisuurune kõrvits. Kõva koorega, oranži tiheda viljalihaga.
Olen varemgi teinud magusaid ja soolaseid kõrvitsasuppe. Seekordne retsept on võetud Nami-nami retseptikogust.
Retsept.
0,5kg puhastatud kõrvitsat
0,5 l köögiviljapuljongit
0,5 mahedat sibulat
1spl oliiviõli
100g sulatatud juust
1 kartul
Soola, pipart
Hakkida sibul ja praadida õlis kuldseks. Tükeldatud kartul ja kõrvits panna potti, lisada niipalju puljongit, et aedviljad oleksid vedelikuga kaetud. Kui kartul-kõrvits on pehmed, siis püreestada. Lisada sulatatud juust ja püreestada veel kord. Maitsestada soola ja pipraga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar