Sentens

Carpe diem!

reede, 13. november 2020

Sametine kõrvitsapüreesupp

 Novembris on päevad nii lühikeseks jäänud, et vaevalt jõuab hommikukohvi ära juua kui juba pime käes. Pikkadel ja pimedatel novembriõhtutel saab vanu retsepte sorteerida  ja uusi katsetada. Keldririiulil ootas oma aega jalgpallisuurune kõrvits. Kõva koorega, oranži tiheda viljalihaga.

Olen varemgi teinud magusaid ja soolaseid kõrvitsasuppe. Seekordne retsept on võetud Nami-nami retseptikogust.

Muskaatkõrvits

Retsept.

0,5kg puhastatud kõrvitsat

0,5 l köögiviljapuljongit

0,5 mahedat sibulat

1spl oliiviõli

100g sulatatud juust

1 kartul

Soola, pipart

Hakkida sibul ja praadida õlis kuldseks.  Tükeldatud kartul ja kõrvits panna potti, lisada niipalju puljongit, et aedviljad oleksid vedelikuga kaetud. Kui kartul-kõrvits on pehmed, siis püreestada. Lisada sulatatud juust ja püreestada veel kord. Maitsestada soola ja pipraga. 


Sametine kõrvitsapüreesupp peterselli ja oliivõliga

Lisandiks saiakuubikud, petersell ja rohelised sibulapealsed

Ülimaitsev ja lihtne valmistada😋. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar