Sentens

Carpe diem!

laupäev, 10. juuli 2021

Suvelaager

Sel aastal on alates 18. juunist õhutemperatuur 30 kraadi lähedal püsinud. Ööd ei ole ka jahutust pakkunud, ööpäeva keskmine õhutemperatuur on 20 kraadi lähedal või kõrgemalgi püsinud. Viimati oli 2018 aastal samasugune palavus, aga siis oli ainult mõnel päeval üle 30 kraadi sooja. 

Suvelaagri I vahetus toimus 5. juulist-11. juulini vanavanemate juures Kadrinas. Teada on, et kuni 11-aastaseni saavad lapsevanemad laste vaba aega mõjutada. Edaspidi võtab võimust teismeiga, kus laste jaoks on sõbrad ja nende arvamus olulisemad.  Esiivanematena saame aru, et varsti on raske leida erinevaid suviseid tegevusi, mis pakuvad noortele huvi.

Lapselapsed saabusid mõni päev varem koos vanematega, et kohaneda elutingimustega.

Liikumisrõõm, maitsev ja tervislik toit, uued teadmised ja oskused, head  sõbrad, rahulik uni on noortele laagrilistele olulised. Värsked köögi- ja puuviljad olid koduaiast. Toitlustamine oli neli korda päevas: hommiku-, lõuna-, õhtusöök ja snäkk-  arbuus, koduaia maasikad, murelid.

Vaadates 7. juuli ilmaprognoosi, oli selge, et ilmad tulevad palavad. Lubatud äikesevihma oli 8.juulil ainult 5 minutit, sel ajal olid lapsed kasvuhoones😊😊

5 minutit vihmakest

Oluline rõhk oli veemängudel, mis ongi parim viis palavatele suvepäevadele vastu pidada.

Veeprotseduurid.

Veesõja pidamine vingete veepüssidega, suplemine basseinis

Märgade riietega hüppamine batuudil

Ujumine Viitna järves

Hullamine naabrite basseinis 

Vihmuti alt läbi jooksmine

Rõdukohvik oli avatud iga päev. 

Nädalaga söödi ära viis liitrit jäätist. Vahvlid on ise küpsetatud.


Jalgrattamatkad loodusesse


Loobu jõgi ujuvsillaga

Õhtune jalgrattamatk ümber Kadrina keskuse 

Sportmängud

Reket, pallid, mänguseltsilised ja

sulgpallimäng käib  koduhoovis

Rõdu külge kinnitatud korvpallirõngaga sai harjutada visketabavust

Lastele mõeldud plastikust golfimäng

Kadrina madalseiklusraja läbimine on  jõusaali treeningu asemel. Erinevad elemendid on läbitavad ilma spetsiaalse turvavarustuseta.





Õpitoad
Pärnaõite korjamine, kuivatamine, kaalumine, pakkimine, markeerimine

Lavaširullid , viineripirukad, kohupiimapallid, omleti muffinid.

Õhtuti, enne magama jäämist, loeti vähemalt mõni lehekülg raamatust. Tüdruk luges mulle ilmekalt D.Leesalu raamatut,, Mahajäetud maja’’. Kuna ma algust ei teadnud, siis ta andis mulle täpse ja põhjaliku ülevaate eelnevast tegevusest.

Une-eelne lugemine

Miniloomaaed
Siil Siim
Hamster Dixi

Kui laagriaeg läbi sai küsisin tütretütrelt, kuidas laagris meeldis. Vastus oli, et laagrites on rohkem lapsi ja tüdrukuid võiks rohkem olla. Tõsi jah, ühel pool naabritel on kaks samaealist poissi ja teisel pool käib vanaema juures ka kaks poissi.  Noormees arvas, et võiks ikka järgmisel suvel ka puhkama tulla.😊 basseinihooaja lõpetamise puhul kasteti basseiniveega taimi, pesti bassein puhtaks ja kuivatati ära.

Basseini hoolikas pesemine nuustikuga😊


Täna on seitsmevennapäev. Selline ilm nagu täna peaks nüüd seitse nädalat kestma.


Selline siis😎

Peame vastu! 

3 kommentaari: