Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 25. juuli 2021

Üks tore suvine päev

 Kui ootame sõpru külla, siis tabab meid imepärane elevus. On ju teada, et sõbrad rikastavad elu ja pealekauba pikendavad seda. Teiste juurest toetuse otsimine on parim viis stressiga toime tulla. Side sõprade vahel suurendab peaaegu alati eluga rahulolekut. Hommikul praad ja õunakook ahju ning päev võis alata.  Sõjaväekaaslase küllatulek sattus avatud talude päevale. Uudishimu on meile sügavalt omane, rõõmus üllatus tekitab õnnetunnet. Otsisime koos põnevamaid kohti maakonnas, mida seekord vaatama minna, uute inimestega kohtumised on alati põnevad.

Kadakamarja talu

Asub Hulja ja Rakvere vahel Karivärava külas. Talus tegutseb Looduse Pärl OÜ. Looduse Pärl on Eesti mahekosmeetika kaubamärk. Tooted valmistatakse käsitööna parimatest looduslikest õlidest ja taimsetest komponentidest.  Pakuti käsitööseepe, niisutavaid tooteid kehale, huulepalsamit, juuksehooldusvahendeid jpm. Toimusid looduskosmeetika valmistamise, kadakast kuumaaluste ja kadakavihtade meisterdamise töötoad. 

 Üks kehakoorija sai  asjatundliku juhendaja abil kokku segatud

Kehakoorija suhkru, viinamarjaseemneõli, roosa savi ja lavendlilõhnaga

Tänasime lahket pererahvast ja sõitsime edasi Rakverre Vallimäele. Vallimägi on Rakvere vanim asustatud ala, seal oli 13.sajandist pärit eestlaste linnus. Nüüdseks on nõlvadele rajatud 7 ha suurune Rakvere Vallimäe vabaõhukompleks.

Linnupesakujuline roostevabast torudest leegi ,,pesa’’

Rakvere Vallimägi amfiteater

Vallimäel toimusid ettevalmistused õhtuseks Rakvere Funkfest 2021, kus astuvad üles funkimad live bändid Lexsoul Dancemachine, Gram-Of-Fan jt. 

Vaade Rakvere ordulinnusele

Kustutasime janu ,Bamboo Gardenis’ ja pidasime plaani, millist majapidamist veel külastada.

Jätkasime sõitu Viru-Jaagupi suunas. Inju külas ootas kaks külastamiskohta.  Kangakoi OÜ.  Kangakoi tragi perenaine tutvustas õmblustuba, näidati kangaste lõikamiseks mõeldud tööriistu ja seda kuidas tikkimismasin töötab.

 Sai näha videot kuidas töötavad erinevad õmblusmasinad, trikotaaži õmblusmasin, nööpaugumasin, nööbi ette õmblemise masin, äärestusmasin.

Valik õmblustoa toodangust oli soodsalt müügis ja sai kaasa osta.

Välja oli pandud väike näitus vanaautodest, mida teedel tihti enam sõitmas ei näe


Kuuse mesindustalu asub Inju külas. Sai uudistada väljapanekut vanematest nõukogudeaegsetest sõidukitest. 

Töötas kohvik, sai osta erinevaid meesegusid ja tuubis meetooteid. 

Tuubipakendis mesi
Tagasiteel tegime väikese ringi läbi Neeruti mõisa korrastatud pargi.
Seal valmistuti hoogsalt õhtuseks Anetti pargikontserdiks

Pargi suurus on 3ha, mida läbib Loobu jõgi

Kadrinasse tagasi jõudnuna tegime ühise koogisöömise ja sõpradel oligi aeg koduteele asuda. Tänasime neid ilusa päeva eest ja jääme uusi kohtumisi ootama.

1 kommentaar: