Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 21. juuli 2022

Juuli laager II vahetus

 Laagri programm sisaldab nii meelelahutuslikku kui sportliku suunda, ikka nii, et laagrilistel ja vanematel oleks meeldejääv ja lõbus suvi. Suurel territooriumil paikneb sulgpalliväljak ja korvpalli vabaviskeala. Võisteldakse sportmängudes, ei puudu ka šašlõki- ja saunaõhtud. Laagrist saab minna jõe äärde matkarajale ja  kõnniteed mööda jalutada ümber aleviku südame. Territoorium on ümbritsetud puuvilja- ja marjaaiaga. Köögiviljaaiast ja kasvuhoonest tulevad viljad värskelt ja küpselt otse lauale. Köögiviljad saab aiast kätte siis kui vaja ja ülivärskena, need on kasvatatud tervisesõbralike väetistega. Miniloomaaed. Nii on ikka maal vanavanemate juures☺.

Kuna seekord on laagrilisteks üheksakuune poisslaps oma ema ja isaga, siis tuli mööblit kohandada vastavalt väikemehe kasvule. Pööningult tuli jalad ees alla  43-aastane pulkadega puuvoodi. 

Voodi kokkupanekuks kulus tavalisest rohkem PVA liimi ja aega, aga püsti ta jäi. Üks poole noorem söögitool sai samuti pööningult alla toodud, nii umbes 20-aastane😊 selle saab ka madalaks lauaks ja tooliks kokku panna.


Asjade ümber ja alla tõstmisel ilmus välja tore taldrik.


Ettevalmistused tehtud, jäime laagrilisi ootama. Reede lõunaks saabus poja pere täisvarustuses, kõik eluks vajalik oli kaasa pakitud😊. Kui väikemees isa süles trepist üles tuli, siis vaatas isale sellise näoga otsa,  kas sa ise ka päriselt tuled siia majja. Et suuremat ehmatust ära hoida, olime välja toonud oma raudvara- auto ja kiige. 

Auto on testimisel

Kiige vajab sissetöötamist

Võimlemine ja sportmängud.

Väikemehele on saanud harjumuseks isaga  igal õhtul võimelda. Poisid on juba päris osavad.

Ma siin seisan ajaviiteks näpp suus

Sulgpallimängus näidati oma  tõelist sportlikku vormi.


Korvpalli vabavisked nõudsid täpset silma, et lilleamplite kõrvalt mööda rihtida ja korvpallirõngale pihta saada. Eelmised laagrilised suutsid palli üle rõduserva saata.

3 punkti!

Jalutuskäigud, matka- ja metsarajad. 

Juuni keskel avati Kadrinas aupink Eesti ühe populaarseima filmi ,,Kevade’’ lavastajale Arvo Kruusemendile. Ta on sündinud Hulja külas ja 1942.a. lõpetas Kadrina algkooli. 94-aastane vanahärra oli ise ka kohal.

Aupink Arvo Kruusemendile

 Pink asub raamatukogu kurvis nagu kohalikud seda kohta nimetavad. Mööda jalakäijate kõnniteed saab lapsevankriga rahulikult  sinna jalutada.


 Vabakutselise kunstniku Ingmar Järve seinamaal ,,Kadrina ussikuningas’’ spordihoone seinal osales loovusfestivalil Kuldmuna ja sai ,,Disain ja meisterlikkus ’’ kategoorias pronksmuna. 
Kadrina ussikuningas

Kadrina paisjärve ümber on grilliplatsid, kiiged ja päevitusalad. Sinnagi jalutati ja kiiguti.

Käes on mustikate aeg. Meie metsades kasvav mustikas on maitsev ja tõeline tervisepomm. Pojakese lõunauneaegu sõitsime miniaga neid turgutavaid marju lähimasse mustikametsa korjama.

Kodus kiitis noor peremees mustikad maitsvaks. Marjade haaramine väikeste näppudega oli paras peenmootorika harjutus, pöidla ja sõrmede vastastikuses asendis😊

Suvi on hea aeg end vitamiinide ja mineraalidega laadida koduaia puuviljade ja värskete köögiviljadega. Viimased üleküpsenud maasikad, magusad murelid, vaarikad. Hommikuse pudru kõrvale olid värsked marjad, toormoos. Kurk-tomat salatiks, juurviljad: porgand, kaalikas, nuikapsas, herned, värske kartul. Köögiviljast sai teha hautisi, köögiviljasuppi, riivida kotleti sisse.  Toore porgandiga algas ka pojapoja hommik. Esimestel päevadel vormiti kahe hamba abil porgandist plokkflööti, viimastel päevadel olid oskused niipalju arenenud, et värskest  porgandist tõmmati osavalt laastusid. Porgandi mõlemad otsad olid pliiatsina teritatud😊.

Kui porgand libises põlletaskusse, siis väikemees tõstis põlle üles ja porgand veeres taskust välja. Kui mari näppude  vahelt ära libises, siis oskas maha vaadata ja silmadega otsida. 
Porganditele vahelduseks on hea ka liha süüa. Suvi ja grill on lahutamatud, see on hea ajaviide ja mõnus on koos perega värskes õhus süüa ja juua. 

Suvegrill

Vabaõhulava

Instruktsiooni lugemine, kuidas teha sealihašašlõkki 

Grillipeod  lõppesid  leilisauna ja kasevihaga vihtlemisega. Pisike poisike oli natuke segaduses suurest soojast ruumist ja väljendas oma leppimatust valjuhäälselt. Tema sai oma SPA protseduurid kätte vannitoas. 
Massaažilauaga pesuruum

Maal vanaema-vanaisa juures on miniloomaaed lindude ja siiliga.  

Meie kirju kanaga tutvumine

Ja meie siil näitas oma okkaid

Vihmaste ilmadega sai läbi töötada reklaamlehti ja põhjalikult uurida Kroonikat.

Ületada roomavalt takistusi.

Ajada ennast diivani najal püsti ja kilgata rõõmust saavutatu üle. Kui issi läks teisele korrusele Zoom-koosolekule, siis roomas poeg õhinal talle järele kuni jõudis trepini. Ajas end käpakil trepi esimesele astmele ja siis vaatas abistavalt emme poole. Juba ongi see treppide valvamise aeg käes!

Noor pere sai nädalakese laadida patareisid maatoidu, päikese, vihma ja värskes õhus liikumisega. Juba oligi aeg tagasi koju sõita. Oli tore ja meeli kosutav nädal. See väike pojapoeg on nii armas ja vahva on jälgida tema arenemist. Tervist ja rõõmu kõigile! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar