Sentens

Carpe diem!

laupäev, 31. detsember 2022

Aasta 2022

Selja taha jäänud aastast väike kokkuvõte. 2022.a. läheb ajalukku sõjaaastana. Venemaa sissetung Ukrainasse algas 24.veebruaril 2022.a. Ei osanud ennustada inflatsiooni ega energiakriisi. Enda meelest riskikindlad plaanid ei täitunud sootuks. Tervisega seotud probleemid süvenesid septembris. Abikaasal südameuuringud, minul jätkus ravikuur. Tundsime rõõmu oma aia värskest õhust, sinisest taevast, küpsevatest marjadest. Koos tütretütrega valminud küpsetised, väikese poisi arengud, põnevad raamatud, huvitavad reisid, perering ja sõbrad on hoidnud meid elujõulistena.

  Meeldejäävaim sündmus oli 45.pulma-aastapäev 


Kutsusime kokku meile olulised inimesed ja tähistasime koos nendega oma abieluaastaid. Oleme varem teinud iga viienda aastapäeva puhul fotosessiooni. Nüüd kui laste pered on mööda ilma laiali, siis otsustasime, et järeltulijad  teevad oma perest pilte ja saadavad meile. 

Reisielamus 

oli väljasõit Varbuse külla Eesti  Maanteemuuseumi. 

Külaskäigud Saaremaale vendade juurde koos poja perega.

Hingekosutavad kohtumised

Külaskäik kursusekaaslase juurde Tammiku mõisa valitsemajja.

Teatri- ja kinoelamus

Muusikaline lavastus ,,Ada. Rääkimata lugu’’ Kiidjärvel, mis rääkis lummavast ja säravast Hiiumaalt pärit näitlejannast Ada Lundverist. Teksti autor on Ott Kilusk, lavastaja Ain Mäeots. 

Ada osas mängivad Anne Reemann ja Saara Nüganen

Film ,,Apteeker Melchior’’, mis põhineb Indrek Hargla romaanisarja esimesel osal ,,Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus’’

Lugemiselamus

Sel aastal avastasin norra kirjaniku ja muusiku Joe Nesbø, kes on tuntust kogunud krimikirjanikuna. ,,Kuningriik’’ oli sünge ja võimas psühholoogiline põnevik, vendadevahelistest sidemetest. ,,Poeg’’ on lugu armastusest, sõltuvusest, kättemaksust, usust. Legendaarse politseiniku surma põhjuse ilmsiks tulemine muudab kõikide tegelaste elu kardinaalselt, kujuneb  poeg Sonny ristiretkeks.

Märkimisväärne 

Elektrikilbi uuendamine. Elektikilp on süsteemi süda ja peab vastama kaasaja nõuetele. Tänud mehevennale, kes selle keerulise töö ette võttis.



Elektrikilbi testimine  ja vastuvõtmine

Aias 

Suvi oli läbi aastate üks soojemaid. Vihma oli vähe, päiksepaistelisi päevi rohkelt. Elasime üle kaks kuumalainet, esimene pärast jaanipäeva ja teine tuli augustis, 13.-20. august Kõige soojem kuu oligi august, augusti teine pool oli tavapärastest palju soojem. 

Maasikasaak jäi küll hilisemaks, aga üldine marjasaak oli korralik

Viinapuude istanduse rajamine😊
Metsas
Seenavana leidis oma puravikud 😊

Traditsioonilised suvelaagrid.

Juulis

I vahetus

II vahetus

Koolitused

Tartu Rahvaülikool pakub mitmekülgset huvi ja tööalast koolitust igas vanuses täiskasvanutele. Kevadisel ,,Väikeaia kujundamine’’ koolitusel sai praktilisi teadmisi koduaia kujundamise ja hooldamise põhimõtetest, aiaplaani koostamise alustest, puude ja põõsaste valikutest.

Aiandusalane videokoolitus

Kadrina Rahvamaja on hakanud kutsuma Kadrinasse põnevate erialade esindajaid huvitavate koolitustega. Trühvlite töötuba ja kadripäeva toitude valmistamine olid mõnusad-lahedad koostegemised.

Tähtpäevad

Mehevenna ja vennanaise 70. sünnipäeva tähistamine 


Suurim üllataja  oli tütar, kes septembris abiellus😊


Head aastavahetust! Uuelt aastalt ootame rõõmsaid kokkusaamisi pere ja sõpradega. Kõigile tervist, hingerahu, oskust leida ning nautida imelisi hetki!

4 kommentaari:

  1. Aitäh! Teilegi rõõmu ja õnne uueks aastaks!

    VastaKustuta
  2. Rahulikku ja rõõmsat uut aastat!

    VastaKustuta
  3. Tänan! Olge terved ja jääge terveks! Rõõmu aiast ja toimetamisest😊!

    VastaKustuta