Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 18. oktoober 2020

Unustamatu Mister X

Viimane kontsert-meenutus ,,Unustamatu Mister X’’ 100-aastasest Georg Otsast toimus laupäeval Vihula mõisas. Esinesid näitleja ja operetitäht Katrin Karisma, särav lauljanna Hanna-Liina Võsa, muusikalilaulja ja ansambli Black Velvet solist Lauri Liiv, Rahvusooper Estonia tenor, tänavuse SEB publikupreemia laureaat Reigo Tamm, imetabane pianist Johan Randvere. 

Constance kontserdisaal  foto Vihula mõisa kodulehelt

Kontsert toimus Vihula mõisa Constance konverentsi- ja kontserdisaalis, mis mahutab 150-170 kontserdikülastajat. Sel aastal pärjati Vihula mõis  väärika tiitliga ,, Parim ajalooline hotell Euroopas 2020’’😊

Avalooks oli Mister X kuulus aaria operetist  ,,Tsirkusprintsess’’. Operettfilm ,,Mister X,, (1958) tegi Georg Otsa tuntuks üle Nõukogude Liidu. Vihula mõisa vana aidahoone paekiviseinad värisesid kui Reigo Tamm ja Lauri Liiv oma hääle lahti lõid. Kontsertsaal ise on suurepärane ja väga hea akustikaga, mis lisas esitusele veelgi võimsust. 

Reigo Tamm ja Hanna-Liina Võsa

Muusikute meisterlikkuse kõrval oli oluline omavaheline suhtlemine, väike aasimine ja tögamine läbis kogu kontsertkava, natuke tehti teatrit ja näitemängu sinna juurde. Lauljate suurepärane vokaal hullutas publikut hea energiaga. 

Miljoneid kuulajaid lummanud salapärase sarmiga laulja ja näitleja Georg Ots oli tuntud üle lahe Soomeski. 1957.a. oli heliplaat ,,Saarenmaan valssi’’ mitu kuud enimmüüdud plaatide esikolmikus.

Sellel kontserdil esitati ,,Saaremaa valss’’ lisaloona ja publik sai kõigest hingest kaasa laulda.

Tuntumad aariad olid muusikalist ,,Mees La Manchast’’.

Filmist ,,Vallatud kurvid’’ oli tuttav Gennadi Podelski laul ,,Mõtisklus’’, mida esitas Georg Ots. 

Laine, laine järel randa kandub,

seal siis jõuetuna liiva vaob,

nagu lubadus, mis kergelt antud ,

nagu tõotus petlik, mis kaob.

Katrin Karisma ja Lauri Liiv

Oli ka lustlikumaid laule nagu ,,Kammipilli polka’’, laulis Katrin Karisma ja kammipillil mängis väga püüdlikult Lauri Liiv. Katrin Karisma meenutused Georg Otsast sidusid tuntumad aariad ja laulud üheks tervikuks.

Johan Randvere

Pianist Johan Randvere mängis võimsalt   S. Rahmaninovi Prelüüd 2.

Muusikanautlejad said väärt elamuse, hea energia ja rohkelt rõõmu. Imetlusväärne esitus ja suurepärane kontsertelamus, mis sobis kuldsesse ja kargesse sügisõhtusse. Kaunid muusikaelamused pikendavad elupäevi.

Järgnev link on võetud ,,Hommik Anuga’’ saatest. Siit saab aimu lauljate võimekusest.

https://menu.err.ee/media/video/1092283

 Lõpus on sõnad ,,...   ja ikka maski pean kandma ma ees.’’

Pärast kontserti õnnestus Reigot õnnitleda isaks saamise puhul (12. oktoobril sündis poeg) ja tänada meeliülendava muusikaelamuse eest. Kommikarp jõudis lauljateni😊 Gümnaasiumi õpingute ajal ei seganud mina teda oma keemiaalaste targutustega ja tema vastas mulle samaga. Lauluhäält ja ambitsiooni oli kooliajal küll.  Soovime austust ja edu ning rõõmsat meelt.  Uute kohtumisteni! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar