Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 24. oktoober 2022

Trühvlitegu

 Signelly õpituba korraldas šokolaaditrühvlite õpitoa laupäeval Kadrina Huvikeskuses.  Kui vein on jumalate jook, siis šokolaad on jumalate söök😊  tuleb kohale minna.

Õpituba maiasmokkade ootel


Õpitubade perenaine Signe Tiitso tutvustas lühidalt šokolaadi ajalugu. Maadeavastaja ja kaupmees Kolumbus on muidugi süüdi selles, et Euroopa tunneb seda maiust. Esialgu tunti-tehti  ainult  šokolaadijooke. Šokolaaditrühvel on oma nime saanud maa-aluse trühvliseene järgi. 


Legendi järgi oli üks köögitööline  šokolaadikommi peale koort tilgutanud, mis peale komm sai ebamäärase välimuse ja meeldivama maitse. 😉   Kõige šokolaadimaiamad on šveitslased😊

Trühvlisisu  kastmine sulatatud šokolaadi

Kaunistatud trühvlid

Õpitoas valmistasime prantsuspäraseid purukattega trühvleid ja belgiapäraseid šokolaadi kastetud trühvleid. Erineva sisuga (näit. jõhvikas mandlis, külmutatud melonikuulid, külmutatud vaarikad, kivideta kirsid) kastsime sulanud šokolaadisegusse. Kaunistamisel saime kasutada oma loovust. Juhendati, kuidas vältida ebaõnnestumisi ja millised on olulised temperatuurid šokolaadi sulatamisel.

Erinevad katted- paremalt vasakule-kookoshelbed, gojimarjapulber, külmkuivatatud vaarikate puru, pähklipuru.

Klassikaline trühvlisegu tumedast šokolaadist ja rõõsast koorest oli koolitajal varem valmis tehtud. Meie saime sobiva suurusega palle veeretada.

Erinevate katetega trühvlid


Oma kätega voolitud ja paarikümne  erineva pähkli- ja marjapuru kattega trühvlikommid asetasime kaunisse karpi. Mõned retseptid anti kaaasa, et saaks hiljem kodus neid školaadimaiusi valmistada.
Oli mõnus magus pärastlõunane koosviibimine😊

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar