Sentens

Carpe diem!

teisipäev, 22. november 2022

Esimene lumi

 Neljapäeval, 17. novembril kattus maa valge lumega. Ilm oli talvine, külma  -9°C. Autole sai talverehvid alla krutitud, kaabitsad ja lumehari välja otsitud. Ega meil Lääne-Virumaal lund väga palju olegi võrreldes Saaremaa ja Kagu-Eestiga.



Kadrinas 17.nov hommikul

Kuressaares sadas maha 15-20 cm lund. Meie Saaremaa reisi ajal nädal tagasi oli +15°C sooja.

Siin on võrdlus, ülemine on tehtud 12. nov ja alumine 20. nov 2022 Kudjape kalmistul

Rõuge lähedal, onu Ruudi juures, oli samuti kohev lumekiht  maha sadanud. Suvel 80-ndat sünnipäeva tähistanud onu Ruudi, endine sportlane, edukas orienteeruja ja suusataja, 1967. a  Tartu suusamaratoni võitja, on juba esimesed suusaringid ära sõitnud. 👍

Haanjamaal

Lund pidi veel natuke juurde sadama. Ilmajaam lubas üksikuid kergeid lumehooge, aga kadripäevaks pöördub õhuvool edelasse ja jõuab kohale soojem õhumass. Öösel sajab ida pool lund ja õhutemperatuur on alla nulli. Päeval läheb sadu kõikjal üle vihmaks ning ilm sulale. 

Lülikaktused alustasid õitsemist



Kindakudumise hooaeg on alanud.
Tüdrukule
Poisile

Vahvad mardid käisid meile viljaõnne soovimas. Tervituslaulu saatel küsiti luba tuppa tulekuks, lasti meil mõistatusi lahendada ja visati vili viisakalt kandikule, et meil oleks lihtsam kokku pühkida. Meie kanad olid tänulikud, kukk kummardus maani.
Ootame nüüd kadrisid karjaõnne tooma. Doktorihärra vedas meil keldri küttepuid täis, nüüd  saab jälle  muretu meelega maja kütta.

PS
 Väike pojapoeg läks käima! 😀

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar