Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 17. aprill 2023

Talgupäev II

Eelmisel nädalavahetusel sai Lõvisüdamike pere abiga 8rm küttepuid laotud. Küttepuude müüjale sai kergekäeliselt öeldud ja lubatud teine koorem siis tuua kui tal võimalus tekib. Laupäeva varahommikul kallutatigi 8rm lõhnavaid lepahalge õue peale. Kuuseladvast saatis vares õpetussõnu kuna tema valvatavale territooriumile oli üks hunnik maha laotatud.  Kallutaja jättis pehme muru sisse rööpad, mis tuli tasaseks rullida. Sel talvel lükkas lumesahk teepervedel murukamara tagurpidi. Nii tuligi väljanügitud kamarat siledaks siluda ja mullatükid endisesse paika tagasi suruda. Selline töö võttis päris hingeldama. Jõudsime ennast natuke koguda enne kui abivägi Tartust saabus. 


Kohe olid kõigil käed-jalad tööd täis ja läks puuriida ehitamiseks.

                                       

Talgulistele pakkusime ikka pirukaid, aga seekord poest ostetuid. Vanaema oli oma toimetustega natuke jänni jäänud, abikokk aitas söögitegemisega järje peale.

Teekatel tuli kopaga kohale vedada😀

Järelevaataja jälgis, kuidas kukk oma väed tikripõõsaste vahel kokku korjas.

Pühapäeva hommik tervitas kõrge sinise taevaga. Hommikul vara oli väikemehe uni pühitud ja kohe kummikutesse ning tegudele. Sõime hommikupudru ära ja õue. Küll lindudel oli juttu ja seletamist! Musträstas lasi oma väljatimmitud punnvilet, varblased säutsusid põõsastikus, rähni nokk sügeles ja lõhkus käbisid vahtra! otsas, punarind esines ülikiire trilleriga, haneliste suuri ja väiksemaid parvi lendas üle taeva.

Puude vedamise töö laks ludinal, ainult puud olid niruvõitu.  Rehaga tuli ’palgid’  kokku riisuda, autoga kohale vedada, kopaga kasti tõsta ja kalluriga maha kallutada.
Talgusöök õues


Igal tõsiselt võetaval mehepojal peab üks mäng puupalkide vahel olema

Pühapäeva lõunaks vajus poisikesel silm kinni, me kasutasime kiirelt juhust koos väikese töömehega puhata. 
Õhtuks andis puukoorem juba järgi ja hakkas silmnähtavalt kokku kuivama.

Viimased halud veel...

Tehtud😊


Abiline on tore poiss ja me saime kenasti läbi. Viimase koorepuru aitas ilusti kokku riisuda ja ämbrisse tõsta. 

Mis talgupäev see oleks kui ei saaks vanaisaga kärusõitu teha


Pühapäeva õhtuks olid talgulised väsinud ja vajasid kontide-lihaste pehmeks haudumist kuumal saunalaval. Pojapojale meeldis kõige enam saunaleili viskamise sisin. Issil oli juba endal higi lahti, aga poja ikka palus ’Tsst’ teha. 
Esmaspäeva ennelõuna oli poistel vaba. Ilm oli päikseline ja tuulevaikne.

Loeti raamatut

Tädipoegade ja issi autodest sai pika praamijärjekorra😀

Sõideti  rattaga jõe äärde

Tegeleti tänavakunstiga

Väikemehe lõunaunega asuti koduteele. Tänasime abimehi moosipurkide ja kallistustega. Me siin räägime igasugu jutte ja teeme kõvasid plaanisid, aga selge on see, et noorte abiga on elu kergem. Külameestele tuleb iga liigutuse eest maksta. Ei ole neid sajaeurosid niipalju, et võiks neid nagu kuiva loogu võtta ja pööningule vinnata. 



2 kommentaari: