Piparkoogitaigna olen teinud tavaliselt ise, kuid nüüd tuli selline piparkoogi isu peale, et ostsin Grossi poest taigna ja Eesti Pagari kollase piparkoogi glasuuri. See päris taigna tegu ikka ootab ees kui pagarid koju tulevad. Seniks paar pilti tehtust.
Katsetasin kalluri ja bussi vorme
Küpsetamiste ja kaunistamistega on ikka nii, et küll saab taigen otsa, küll glasuuri napib, küll mõte jookseb kinni. Kui sain aru, et glasuuri ei jagu, siis sulatasin paar kildu šokolaadi, otsisin mõned strösselid purgi põhjast välja ja viimases hädas kastsin ,,sära’’ andmiseks veel suhkru sisse, katsetasin marmori tegemist šokolaadi ja glasuuriga.
Seenevanale paar puravikku ikka ka
Kui juba katsetamiseks läks, siis tegime ka pulgakommilisi piparkooke. Eks neid on ikka selleks vaja, et saab mööda maja koogi puru laiali kanda, kuidagi igav on neid ühe koha peal näksida. Küpsetasime koos grilltikuga ahjus, pärast glasuurisime varda otsas ära. Seenevanal tudises vasak käsi ja mina väristasin paremat kätt, nii püüdsime neile mõlemale poole glasuuri kanda. Seejärel valasime kaussi aedoa seemneid, mida on täpselt nii palju, et pulgapiparkoogid püsti seisavad.
Pulgapiparkoogid
Küpsetatud piparkoogid on täitsa maitsvad, natuke teise maitsega kui kodused, kuid mõnusat lõhna on maja täis. Küpsetamiseni.
No need küll piparkoogid pole. Need on ilusaimad lauakaunistused, mida näinud olen.
VastaKustutaTänan märkamast!
KustutaTänan märkamast!
Kustuta