Sentens

Carpe diem!

reede, 25. september 2020

Kana tomatikastmes

 Niikaua kui on värskeid köögivilju aiast võtta, tuleb neid maksimaalselt toiduks valmistada. Itaallased on värskete köögiviljade ja vürtside fännid. Ise pole Itaalias käinud, aga võtan nüüd sõna toiduteemal 😉. Erinevaid salateid, tomateid, baklazaane, suvikõrvitsaid, pipraid oleme kasvatanud ka oma aias. Maitseainetest on küüslauk, tšilli, salvei, basiilik. 

Üks itaaliapärane  tšilline pastakaste on arrabbiata, mis koosneb tomatist, sibulast, küüslaugust ja tšillist. Toorained on olemas, valmistamine lihtne ja kaste maitsev. Arrabbiata kaste on valmiskujul ka poodides  müügil. 


Kana arrabbiata kastmes. 


Retsept

1broilerifilee ( võivad kanakoivad või kintsud ka olla)

1 sibul

2 küüslauguküünt

2spl oliiviõli

400g kooritud ja  purustatud tomateid 

1 tšlllikaun ( võib ka vähem panna)

45g musti oliive

50g spinatilehti

Soola ja musta pipart

Kui on filee, siis lõigata keskelt pooleks, maitsestada soola ja pipraga. Kui koivad, siis poolitada ja maitsestada soola ja pipraga.

Koorida tomatid, hakkida küüslauk, sibul, tšilli.

Kuumutada pannil õli, praadida sibul ja küüslauk klaasjaks ( 5min), lisada tšilli, tomat ja broilerifilee. Ma pruunistasin kanakoivad pannil eelnevalt.  Hautada kaane all 20 min. Kanakoivad oli 30 min ahjus, 200C .

Lisada oliivid ja spinatilehed. Kuumutada veel kuni spinatilehed kokku vajuvad. Jahvatada peale pipart.   Kuna spinatilehti ei olnud, siis asendasin need hapuoblikaga😊

Lisandiks oli riis. Head maitset jagus küllaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar