Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 16. aprill 2017

Lumised pühad

Inimesi liidavad kokku nii tööd kui pühad. Meie pere kokkusaamise põhjuseks oli  ka Seenevanal ühe aastaringi täitumine. Neljapäeva õhtul saabusid Lõvisüdamikud vanematega. Suur neljapäev on koristamise ja uue hingamise päev. Lõvipreili töötas tolmuimejaga kummikud jalas, sest tolmu oli lihtsalt nii palju. Pühadeks oli puhas lumevaip katmas kogu aeda. Reedesele päevale mahtus mitu tegu. Munadepühad rõõmustavad eelkõige lapsi, saab värvida , kleepida, koksida ja koos tegutseda.

Munade värvimine  munahoidja abil

Munadele kleeppiltide sobitamine

Munadepühadeks valmis

Õhtuse sauna ettevalmistusse kuulus  juuksepadriku sirgeks lõikamine. Juuksuripreili harjutas kätt fööni ja kammiga. Juuksur ja klient vahetusid kordamööda.
Juuksuris

Matchivad saunalised

Laupäevase päeva uhkesse hommikusse jagus nii külma kui lund. Lapsed ootasid Onu ja Tädi külla. Tädiga koos võis venitada ja kokku rullida Tarka plastiliini, Onuga sai Lego klotside ja konstruktoritega mängida. Aegade jooksul on erinevaid Lego detaile terve kohvritäis kogunenud, pärandusena vanematelt poistelt noorematele.

Legomaa

Õhtuks kaeti söögilaud, lisaks oma perele olid külla kutsutud ka naabrid. Jututeemasid jagus hiliste õhtutundideni. Kui poole elu pealt hakata vanadusest soiguma, võib puna väga ruttu põskedelt kaduda, seega meenutati noorusaegu.
Sissetallatud  lumerajad tuli ära kasutada, sest varsti läheb kelk panipaika uut talve ootama. Raginaga võeti lumiseid kurve. Liivakastis sai teha lumest ja liivast pitsasid. Kelguga sai vedada lund ühest hunnikust teise. Vanaisa loal võis väiksesse tiiki lund vedada. Loomulikult tuli lume sügavust saapaga proovida. ,,Oh, ma panin jala sügavikku, ’’ kohkus noormees kui jalg läbi tiigijää vajus.

Lumekurvid
Pühapäeva hommik oli karge ja lumine. Lindude söögimaja olid vallutanud vindid.

Suurnokk-vint

Metsvint

Rohevint emaslind

Põhjavint?



Pildid tegi Keeletark, kellel oli kannatust ja oskust läbi köögiakna kiirelt liikuvaid linde pildistada. Pärast hommikukohvi sõitsid laste kallistustest ülekülvatud Onu ja Tädi Tartusse tagasi.
Pühapäevaks olid kõik koogid ja tordid ära söödud, seega pidime väikese abilisega  kiirelt välja mõtlema midagi magusat: muffinivormis küpsetatud saiavorm.

Saiavormile lahke käega moosi lisamine

Terve pere kiitis ja oli nii maitsva magustoiduga  nõus kasvõi lõuad paigast sööma. Õhtul korjas pereema mängud ja riided kokku ja pere sõitis Tallinna tagasi. Lastelaste kallistused võtavad ikka põlved nõrgaks ja südame kiiremini kloppima. 

Õhtuid veedame Onu Bella seltsis

Aias on kuulda ainult vareste torisemist lume ja külma üle. Ootame päikest, soojemaid päevi.







4 kommentaari:

  1. Häid pühi!
    Islandil oli ka neljapäev juba vaba. Lisaks on täna, esmaspäev, vaba päev. Homme jälle tööle

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eestis on ainult 14.aprill (suur reede) riigipühana vaba päev.

      Kustuta
  2. Põnevust on õues ja toas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Külmakraadide tõttu oli rohkem tubaseid töid.

      Kustuta