Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 25. mai 2017

Tublid tulbid

Uued tulbisordid. Greigi tulbid on enamasti kirjude  või triibuliste lehtedega. Õied sihvakad, avanevad päikesepaistel. Ilusad sügavroosad õied, valge servaga, avanedes keskelt kollased pruunika südamikuga. Lehestik roheline, violetsete triipudega.

Tulp ’Czaar Peter’
Uute tulbisortidega on ka mitmeid üllatusi. Fosteri tulbid on varased. Fosteri tulp ’Albert Heyn’ on pakendil selline: roosa  roosakaslillade leekidega.

Kuid selle asemel on aeda sattunud  selline tulbi sort, mille vars haruneb. Lihtõieliste tulpide rühmatunnustega on sellised sordid, mille peavarrel olev õis on suurem kõrvalharudel olevatel õitest. Taime kõrgus 50 -75cm. Oranžikas- punane õis kollase südamikuga.
Peavarrel on näha suuremat, kõrvalharul väiksemat õit



Narmasõieliste tulpide ühine omadus on see, et õie kroonlehtedel on kaunis narmastus. Ilmselgelt ei ole tahtnud aeda narmasõielistega vallutada, kuid seekord on pakutud erinevate sortide nimede all ühesuguste õitega tulpe. Ainult üks tulbisibulate pakend on ostetud ’Davenport’ nimega ,punane õis kollaste narmastega.

Tulp ’Davenport’ 

Sarnaste õitega narmastulbid teisel peenral

Kollane liiliaõieline tulp punaste leekidega ’Bayside Flame’ näeb pakendil välja selline.


Me teame, et õite värv sõltub kasvutingimustest, sibula vanusest. Selle kevade kasvutingimused kasvatasid hele-hele kollased õied, roosade servadega ;)

Kaunis helekollaste õitega tulp

Üks tulbisort on tulnud käest-kätte, müüja nimetas seda ’Elegant Crown’, punaroosade laineliste õielehtedega, valgeservaline, kroonikujuline tulp.

Tulp ’Elegant Crown’ netist võetud 

Meie aia savikatel muldadel kasvasid neist sibulatest sellised tulbid.

Elegantsed vaarikapunased tulbid

Ilm on suvine, soe, päikeseline. Eile õhtul ja täna öösel oli tiba vihma sadanud. See andis hoogu muru kasvamisele. Esimene murupügamine saigi eile õhtul ette võetud. Täna ilus roheline. Õunapuud ei ole veel õites.





1 kommentaar: