Sentens

Carpe diem!

laupäev, 24. veebruar 2018

Eesti Vabariik 100

Tänane päev pani mõtlema Eesti riigi ja Eestimaa olulisusest minu jaoks.
Mul on hea meel, et mu emakeel on eesti keel, kõige ilusam ja keerulisem oma reeglistikuga. Eestimaa on mu isamaa, kauni looduse ja nelja aastaajaga. Ei ole maavärinaid ega üleujutusi, väikesed tormipojad vahel on.
Kevadel saab nautida looduse tärkamist, suvel õiteilu, sügisel marjul ja seenel käimist, talvel suusatamist.

Suusarajad sinimustvalgel

Meil on merepiir, metsad, sood, järved, saared, jõed. Eestis saab elada nii, et inimesed ei pea elama üksteise kukil, eestlased suhtlevad omavahel vaiksel ja rahulikul toonil, ei nea ega sajata. Eestis on võimalik saada hea haridus, omandada hea võõrkeeleoskus, mis võimaldab edasi õppida mistahes riigis või koolis. Meil on parimad õpetajad. Koolis saab süüa tasuta sooja toitu. Huviharidus on kättesaadav. 
Eestis on lastel turvaline kasvada. Lapsed võivad ise kooli minna ja koju tulla. Vanemad ei pea lapsi  autoga kooli-  või lasteaiaväravas ootama. 
 Meil on korrastatud prügimajandus, taaratagastus, taaskasutus.

Rahvusvärvides jäälaternad

Eestis on lai interneti leviala, tasuta Wi-Fi, e-teenused, kodust lahkumata saab dokumente allkirjastada. Meil on võimalus osta või liisida uus auto, korter, maja, luua omale ettevõte. Tööd on võimalik teha kodukontoris. Meil on esivanematelt pärandatud oskused kududa, küpsetada,

Kama-pohla-kohupiima kook

saagida, lõket teha, ravimtaimi kasutada. Meil on kuldsete kätega mehed. J. Pretone  ei mõista, miks eesti naised neid kuldseid käsi ülistavad. Toimib ravikindlustus. Eestis ei suitsetata avalikes kohtades. Meil on võimalus reisida kuhu iganes soovime. Eestis puuduvad seisused- ajalehepoisist miljonäriks. Me märkame üksteist. Meie pojad saavad kaitseväe teenistuses olla Eesti Vabariigis.
Me oskame ise põldu harida, loomi kasvatada, saame  süüa eesti toitu. Me püüame hoida põllumajandusliku tootmise ja keskkonnahoiu tasakaalus.

Sini-must-valge jäätis


Oma lähedastega, lastelastega, sõpradega saan suhelda eesti keeles. Meil on ühine taustsüsteem, vaatame eesti filme, me saame aru samadest naljadest, loeme Kivirähki, kuulame Sky Plusi,  vaatame uudiseid, elame kaasa eesti kaunile uisutajale Saskia Alusalule olümpial. Meil on tantsu- ja laulupeod.
Eesti riigis  toimub presidendi vastuvõtt ja pidulik kontsert Eesti Vabariigi aastapäeval.

Foto A.Putting

Mulle meeldib minu maa ja minu riik, palju õnne Eesti Vabariik, pikka iga!


6 kommentaari:

  1. Sinimustvalge jäätis ka?

    Head vabariigi aastapäeva!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, valge osa on vaniljemaitseline, must šokolaadiga maitsestatud, aga värviks lisatud musta sütt, sinine osa mustikamaitseline. Kui jäätis süüa, siis suu ja hambad saavad vahvalt mustaks:), õnneks mitte kauaks.

      Kustuta
  2. Ilus ja lihtne tähistamine. Üks Georgi Rene Maksimovskilik käepigistus on siit aastapäeva tähistuselt veel puudu.

    VastaKustuta
  3. Sada aastat on väärikas vanus:)

    VastaKustuta
  4. Vastused
    1. Tänan! Eestis on sõnavabadus tagatud nii seaduses kui praktikas:)

      Kustuta