Sentens

Carpe diem!

reede, 13. aprill 2018

Kosmonautikapäev

12.aprillil 1961 sooritas esimese kosmoselennu Juri Gagarin, lend kestis 1 tund ja 48 minutit. Nii on meile lapsest saadik räägitud. Aga mitte vähem tähtis pole see, et samal kuupäeval kuus aastat varem sündis Seenevana. Nii me tähistamegi igal aastal rahvusvahelist kosmonautikapäeva, peolaua ääres arutletakse maavälise elu võimalikkusest, peo edenedes võetakse juba plaani kosmose koloniseerimine.
Seenevana tänab oma lugupeetud ämma, laste peresid, sõjavenda, päris õdesid-vendi ja  kõiki sõpru, kes teda õnnitlesid-tervitasid.  Toredad naabrid tulid kohale tordi ja joogiga.
Kõige selle toreda juures kiirpilk aeda. Lumi on nüüdseks kõikjal ära sulanud, õhutemperatuur +16C. Sel aastal on aias üks ilus säravkollaste õitega Danfordi võrkiiris. Erineb teistest võrkiirise liikidest sisemiste (püstiste)  õielehtede taandarengu e puudumise tõttu.

Danfordi võrkiiris

Harilik võrkiiris’Cantab’ 

Võrkiirised ja erekollane krookus ’Golden Yellow’

Iga päev tuleb mullast välja erinevaid ninasid. Ma ei ole küll suurem asi ninade asjatundja kuid põnevust jagub küllaga. Sügisel sai aias laiali jaotatud, ümber istutatud  lumi- ja märtsikellukeste sibulaid. Nüüd ise ka imestan, kuidas need edasi on liikunud:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar