Sentens

Carpe diem!

reede, 28. september 2018

Täidetud paprika

Täidetud paprikaid saab teha mitmel viisil küll aedviljaga, seentega,  tuunikalaga, lambahakklihaga, riisiga jne. Toit on levinud Ungaris, Austrias, Balkanimaades, arvatakse, et  sealt see toit pärineb. Minu maitseelamus on Bulgaariast, seal serveeriti täidetud paprika juurde mingit kastet.
Ilmateade ähvardas jaheda ilma ja lörtsiga, seetõttu korjasime paprikad ja tomatid kasvuhoonest ära.  Nüüd uus mure, mis nendega teha. Kuna need piklikud, saagikad,  mahlased, hilisema küpsemisega paprikad on Lõvisüdamiku korjatud seemnetest kasvama pandud ja noormees ise istutanud, siis  osa saagist saatsime Lõvisüdamiku perele Omniva pakiautomaadiga.


Kunagi kaheksakümnendate algul sai hangitud kuskilt poest paprikaid. Need olid üleni rohelised, toored, kibedad. Ei osanud nendega midagi peale hakata, sõbranna soovitas täidetud paprikaid teha, siis pidavat kibe maitse ära kaduma. Ei kadunud midagi, sõime täidise ära ja ülejäänu läks komposti.
Nami-Nami retseptikogu pakkus ühe sobiva retsepti. Lähtusime ikka sellest, mida oma aiast on saada.
Piklikel paprikatel lõigata viil külje pealt ära, eemaldada seemned. Tekivad lõbusad vened ja haabjad.


Tükeldatud paprikaviilud ja sibul praadida õlis. Lisada kuumust, praadida hakkliha ja tükeldatud küüslauk, tükeldatud tomatid, maitsestada soola ja pipraga. Kuumutada läbi, lisada hapukoor ja hakitud petersell.


Täita paprikad hakklihaseguga, küpsetada 200°C juures 30-40 min.

Ahju läks neli,  välja tuli viis paati;)
Retsept
4-5 piklikku paprikat
1 sibul
2  küüslauguküünt
300g väherasvast sealiha
2-3 tomatit
100g hapukoort
soola-pipart
3sl hakitud peterselli
Täitsa mõnus ja maitsev söögikord oli.
Reede öösel vastu laupäeva, 29.sept, oli öökülma -1,8°C.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar