Sentens

Carpe diem!

laupäev, 8. september 2018

Vanavaralaat Rakveres

Laupäeval, 8.septembril, toimus Rakveres linna piiril vanavaralaat. Selliste väliürituste puhul on tore see, et saab suhelda, kaubelda ja nautida mõnusat päikesepaistelist suveilma.


 Vanasõidukite näitus oli varem toimunud ja ära nähtud, seepärast ei olnud neid siia väljapandud. Hobusega võis rahulikult ringe ratsutada. Söögikraamina müüdi suitsukala ja -liha, kalja, jäätist, maiustusi, mett, laadasaia.


Vanakraami ja vanaaegseid asju oli igasuguseid. Mõni kaup liigitus lausa rämpsu alla. Kaubavalik oli kirju: erisugused rahatähed ja mündid, medalid, märgid, nõukaaegsed mänguasjad, vahvliküpsetajad, raamatud, ajakirjad, nipsasjakesed, seina- ja laelambid, sööginõud.

Nukuvanker

 Eesti kuulsate ettevõtete Langebrauni  serviise ja Lorupi klaasnõusid ei olnud näha. Küll oli Norrast või Rootsis toodud uhkete kaunistustega lauanõusid. Päris lõunaserviisi kokku ei andnud, aga kaunid sellegi poolest.


Tsaariaegseid ja esemeid, mis olid valmistatud enne Teise maailmasõja lõppu, võib pidada antiikesemeteks. Ei ole nii suur asjatundja, et neid välja otsida ja hinnata.

Vihmavarjuhoidja

Müügil oli nii messingist kui vasest esemed: küünlajalad, kannud, alused, koogivormid, samovarid, anumad, aisakellad jne.




Ei puudunud tänapäevased vanasõiduki teemalised  puidust sildid.


Septembri algus on seni olnud kuiv ja soe, päikeseline. Täna +25°C sooja, päike, tuulevaikne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar