Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 14. veebruar 2019

Kolmas klassikokkutulek

Kui ütlesin kaasale, et  kolmapäeval on  ,,Klassikokkutulek’’ , siis mühatas, et tal on viie aasta kohta üks kord kokkutulek, mul siin igal aastal  mingi kokkusaamine.
Kuna olime eelmistel ’kokkutulekutel’ käinud, siis enam-vähem teadsime, mida oodata. Kodumaine komöödia ,,Klassikokkutulek 3: Ristiisad’’ on triloogia viimane osa.  Peategelased Mait Malmstein, Henry Kõrvits, Ago Anderson mängivad kolme koolivenda, kelle sõprus on ajale vastu pidanud. Naistejamad on kõigis kolmes filmis läbivaks teemaks. Kui kolm tegelast ekraanile ilmusid, siis tabas meid rõõmus äratundmine.  Olime ju nende varasematest juhtumitest osa saanud ja kaasa elanud. Eelmises osas Toomas abiellus, Mart leppis oma abikaasaga ära,  Andres sai  ühe neiu mobiilinumbri. Kolmandas osas räsivad elumured Andrest kõige rohkem.


Kohustus hooldada ootamatult invaliidistunud isa, ekskaasa kutse tulla tütre ristiisaks. Ekskaasal on lääge elu uue rikka mehega, mis tekitab Andreses kadedust. Sõprade abil algab naistejaht maailma ilusamale kaaslasele kellega ristsetele minna. Sõbrad soovitavad Andresel tantralaagrisse armastust otsima minna. Allapoole vööd nalju on kõik kolm filmi täis. Üle võlli on naljad invaliidistunud isa üle, ristiema kleidi ’karvastamine’, Mardi meditsiinilised uuringud sõprade abil.


Mait Malmstein mängib nii usutavalt, et tundub nagu näitleja ongi selline koba ja saamatu. Üllatuskülalistena teevad kaasa kaunitarid supermodell Karmen Pedaru ja kiiruisutaja Saskia Alusalu.


Jan Uuspõld on tantraguru, kellest saab aktimodell. Andres ei olnud nõus mingit  kukelottidega viinerit joonistama, aga tema ,joonistus’ oli vaimukas.



Brigitte Susanne Hunt raju tagaajamine mööda külateid.

Filmis olid kaskadööritrikid põleva ratastooliga, kihutamine ATV-ga, ratsutamine poniga jt.

Algne stsenaarium pärineb Taanist, Eesti jaoks kohandas selle dramaturg Martin Algus, kes ülevõlli huumori kohalikku konteksti tõi. Tantralaager on kohalik väljamõeldis.
Keskealiste meeste tervisest, sotsiaalhoolekandest kõnelev film on absurdi huumoriga üle külvatud. Naerda sai ja kinoelamus oli nii vägev, et filmijärgsel ööl nägin Mait Malmsteini unes mulle asjalikku nõu andmas. Ei olnud nii tropp midagi, täitsa mõistlik mees oli.😊

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar