Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 22. aprill 2019

Meil on üks tore tädi, see tädi on voh nii👍

Kevadine koolivaheag peaks algama 22.aprillil, aga kool, kus Lõvisüdamik õpib, tõstis vaheaja nädal aega ettepoole. Nii sattusid Teise tütre lapsed meile Islandilt külla tulnud Esimese tütrega koos aega veetma. Maal aega veeta just päriselt ei saa.

12 rm küttepuid, vanad sarikapalgid 10.apr hommikul

 Selle kevade ilusal soojal nädalal oli vaja  halgusid riita laduda, kanadega toimetada ja erinevaid aiatöid teha. Lapsed said oma tädiga ruttu sõbraks ja kutsusid teda kinno 3D filmi ,,Imedepark’’ vaatama.

3D prillide järjekorras

Nädalavahetusel tähistasime koos sõprade ja sugulastega vanaisa sünnipäeva. Küpsetisi ja kooke ei ole kunagi palju. 

Muffineid kreemitamas

Tädi mängis koos Lõvisüdamikega lauamänge. Mängu lõpus loetakse asjad kokku, mida keegi kokku ostnud on. Võitis see, kel on kõige vähem asju. Preili oli mängus osav, aga vennale kogunes vara nagu oleks magnetiga kokku korjatud.  Nutikad lapsed õppisid kella tundma. Jälle oli tädi abiks. Õpetas arvuti abil  ja printis kellaaegu välja. Mida ühist on 19.45 ja kolmveerand kaheksal? Teie teate, aga õpetage lastele😊.
 Nädal algas puude ladumise talgutega. Taeva all ruumi jätkub. Noormees proovis kui kõrgele saab riida ehitada.

Puude  riita heitmine

Vanaema hooleks jäi pirukate küpsetamine. Piiga arvas, et ennem tuleb ikka töö ära teha, siis saab süüa. Tühja kõhuga töö tegemine ja mõtted on teistmoodi kui täiskõhuga. Piknikukorv söödi tühjaks.

Talgulised pirukal

 Teisipäeva hommik oli linnulaulu täis. Tihased, musträstas, varblased, kuldnokad olid häälekad. Kuldnoka nokalaul oli vali ning tiibadega vehkis laulule hoogu juurde. Meie kanapere ei osanud oma üllatust varjata, kaagutasid ja noogutasid kaasa.

Kanatalitaja

Vaarikavarte lõikamisel aitasid lapsed tädil varred kokku korjata ja lühemaks murda. Olin südamepõhjani üllatunud kui kiiresti töö edenes sellise brigaadiga. Põletasime kuivanud oksi ja kõrsi, selle kevade esimesed šašlõkivorstid said küpsetatud.
 Kolmapäevaks plaanisime autole suverehvid alla panna. Kuti ema käib autokoolis. Võtsime brigaadi kokku ja vanaisa juhendamisel, tädi tegutsemisel ning Lõvisüdamete toel sai auto suvisteks sõitudeks ette valmistatud.
Tublidele abilistele, töö tegijatele tõid ,,lihamõttejänesed’’ šokolaadist muna, mille poetasid kardina taha. Millal nad käisid, sellest ei saanud keegi aru.

Algaja autojuhi näputöö

Õhtul sõitsime lastega keraamika töötuppa. Hea, et oskasime kõrvad lahti hoida. Küla teadeteagentuur andis teada, et raudtee ülesõit on remondis. Nii sõitsimegi seitsme kilomeetrise ringi üle viadukti ja siis jälle viadukti alt läbi. Savitoas olid lapsed varemgi käinud, seega oli juhendaja ja teised tegijad juba tuttavad.

Savitoas

Lõvipreilil on paksud juuksed. Vanaema töntsid näpud ei oska neid patse nii  hästi punuda,  et need esimese 20 minutiga lahti ei hargneks. Tüdrukuke puges tädi juurde kaissu ja lasi endale erinevaid soenguid-patse punuda. Üks põhioskus on kalasaba põhimõttel patsi punumine, mis sarnaneb Elsa patsile.


Kolmapäeva õhtul tegime sauna. Lõvisüdamed pidid järgmisel päeval koju sõitma. Mõtlesime, et peseme lapsed tolmust ja kanakakast puhtaks enne kui pealinna tagasi saadame. Saun oli mõnusa leili ja vihaga. Hakkasin poissi lavale saatma, mille peale tegi grimasse ja  teatas, et tal on lavahirm. ??? ,,Ma ei julge üksi esineda.’’ Püüdsin targemat nägu teha, aga ikka ei saanud aru. Siis hakkas vihtlemise taktis laulma laulu rikkast ja vaesest mehest 😁. Seejärel tuli tüdruk leili võtma ja temagi oli ,,lavanärvis’’, sest laulusõnad ei tulnud  meelde. Seejärel laulis rõõmsa häälega: ,,Mul on üks tore tädi, see tädi on vot nii👍.. kübar teeb tal nii...’’  Tädil võib ikka soe tunne olla kui temast mõeldakse ja lauldakse saunas. Õhtul luges laste emaõde onu Remuse jutte ja lahkus toast siis kui lapsed rahulikult nohisesid.
Neljapäeva hommikul võtsime munavärvimise ette. Otsisime kõiksugu värvid-kleepsud välja.


Neljapäeva õhtul sõitsid lapselapsed emaga koju ja meie hakkasime valmistuma saarele sõiduks.
Tädiga kallistati kõvasti ja lubati varsti jälle külla tulla. 

1 kommentaar: