Sentens

Carpe diem!

kolmapäev, 4. september 2019

Tomati-õunamarmelaad tšilliga

Tomatiseemned sai juba märtsi algul külvatud. Üheksakümneaastane ema külvas samuti kõiki sorte ja igat värvi. Kõik seemned idanesid! Kevadel, kui saarel käisime, tegime rohevahetust. Me pakkusime toatomatitaimi, tema taimi kasvuhoonesse kasvatamiseks. Selleks, et vanaproua ei peaks pikeerimisega vaeva nägema, haarasime erinevaid topsikuid-nopsikuid kaasa, et küll pärast on näha, mis kasvab. No nüüd on näha😊! Kollaseid tomateid sai kasvuhoone üks tiib täis. Seal on ümmargusi, pikergusi, pakse ja peenikesi. Niru saaki pole kunagi olnud, aga see aasta ületab kõik ootused. Üks tomat kaalub rohkem kui 600 g.


Paprikavahetusega ,,õnnestus’’ saada kolm tšillipaprika taime ’De Cayenne’. Kõik kannavad ilusaid teravaid punaseid vilju. Nüüd nuputame, mis neist teha. Netis jäi silma retsept, mis oli küll punaste tomatitega, aga meil on priskeid kollaseid tomateid ja tegime nendega.

Tomati-õunamarmelaad tšilliga





500g küpseid tomateid
200g hapusid õunu
1 laim
1 hakitud tšllikaun
4 dl suhkrut

Tomatitelt eemaldada nahk ja hakkida. Õunad koorida ja riivida jämeda riiviga. Riivida laimikoor ja pigistada juurde laimimahl. Hakkida tšilli ja segada kõik kokku ja kuumutada 10 min.

Tükeldatud tomat, riivitud õun, hakitud tšilli

 Kui jääb liiga tükiline, siis võib nuimiksriga ühtlaseks püreestada. Lisada suhkur ja keeta veel 10 min.
Kollase tomati ja õunamarmelaad tšilliga

Värv on  kuldne, konsistents siidine, maitse moosine😉. Sobib juustuga, kana- ja kalaroogade juurde, samuti purgist lusikaga mekutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar