Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 21. märts 2021

Talve lõpp

 Talv on näidanud oma tõelist palet. Mitu tuisumöllu on üle elatud. Jää ja libedaga võideldud. Lumerikas talv on andnud võimaluse suusatamas, kelgutamas ja jalutamas käia. Olgugi, et talv on olnud lumerohke, saab lõpuks sellest kõigest mõõt täis. Pärast 20. veebruari algasid lume sulamis- ja külmumistsüklid, mis kestavad siiani.

Terve talv on olnud võimalus lindudele abikätt pakkuda. Ühel soojemal päeval oli lindude söögimajaakna ette trellid keevitatud. Linnud laveerisid kiirelt ja  osavalt  jääpurikate vahelt läbi.

Talvise lumeperiooodi jooksul on käinud pidevalt üks tants ja trall ümber kasvuhoone. Küll on  vaja katuselt lund maha tõmmata, küll külgedelt lund eemale lükata.  Oli oht, et klaasid ei pea lumeraskusele vastu. Peremees konstrueeris abivahendi, millega sai lund hõlpsamalt alla lükata.

20.veebruari lumekiht


3.märtsi stiilinäide

19. märtsi tuisk

Oleme saanud küllalt imetleda ühtlaselt valget aiamaad. Eilne tuisk vedas jälle lume mööda aeda laiali. Lumesahk veeretas kobeda lumevalli värava taha. Selleks, et kasvuhooneni jõuda, tuli tee lumest vabaks lükata. Paksu lumekihi ja suhteliselt madalate temperatuuride tõttu ei mõtle veel tihti aiatöödele. Päike, mis ennast vahel näitab, lubab kevade tulekut ja lume sulamist. Metsavana lubas millalgi, et kevad algab 10. aprilli paiku. Valmistume.

Tomatiseemnete valik
Märtsi keskpaigaks sai külvatud tomati, paprika seemned. Suvelilledest petuunia seemned. 

 Kasvuhoones algas mulla väetamine.

Redis, till, salat on külvatud katteloori alla kasvuhoonesse.

Puude ja põõsaste lõikusega ei ole veel algust tehtud. Ootame soojemat ilma, et lumi kiiremini ära sulaks ja põõsastele ligi pääseks.

Kalendrikevad algas meile lootusrikkalt. Tänu meie usinatele ja töökatele  perearstidele saime laupäeval abikaasaga mõlemad Pfizeri koroonavaktsiiniga vaktsineeritud.   Suur koorem langes õlgadelt. Kanname maske, peseme käsi, hoiame vahet, on suurem lootus sellest haigusest pääseda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar