Sentens

Carpe diem!

reede, 21. jaanuar 2022

Tuisune

 Neljapäeva õhtusest ilmateatest ei osanud välja lugeda, et reede hommikuks oleks suurt lumesadu ja tuisku oodata. Reedeks oli pealinnas arsti juurde aeg kinni pandud, ei saanud minemata jätta. 

Hommikul tuli rongile minemiseks kõigepealt trepi eest rada sõiduteeni kaevata. Hing on veel kange, aga käed ja jalad väetid.😓

Tänav raudteejaamani

 Tee oli priskete tuisuvaaludega kaetud,  kuskil sügaval oli kuulda lume krudisemist  saapataldade all. Raudteejaamas püüdsid töötajad usinasti perroone puhastada. Elroni rong oli täpne, jõudsime Tallinna graafikujärgselt. Tallinnas hakkasin trolliga edasi sõitma ja ei jõudnudki esimese peatuseni kui troll seisma jäi. Meie ees oli üks troll oma sarved risti sõitnud ja ise tee ära blokeerinud. Me istusime oma sõiduvahendis viisakalt nagu eksponaadid, möödasõitjad heitsid kaasatundvaid pilke. Minna ei jaksanud ka kuskile, hommikul käis seljast jõnks läbi kui lund rookisin. Poole tunni pärast saime liikuma. Haigla juurde sõudmine võttis ka tavalisest rohkem aega, jalakäijate teel oli paras lumesulp. Vastutulijatega sai  valida, kes rada annab. Üks jalg teel, teine lumehanges. Arst võttis hilinemise vabanduse viisakalt vastu. Tagasi Balti jaama sõitsin taksoga.

Kuna meil kodus oli palju lund ja liikumine piiratud, siis käisin ostupuldiga vehkides Balti jaama Selveris toidu tagavarasid täiendamas. See oli viga! Sattusin täielikku ostukontrolli. Ja sel kontrollijal ei töötanud kontrollipult! Rakendati kõik abinõud, et mind poest välja saada. Seisin tõsise näo ja kange seljaga elavas järjekorras, et pääseda kassapidaja juurde. Ladusin kogu kauba lindile. Siis tuli kontroll ja lasi minu kauba läbi. Kaubad ja summad klappisid.😊 

Enne rongile minekut tuli mõte kähku WC-st läbi lipsata. Sendid võeti kiirelt vastu ja siis tuli korraldus: ,,Edasi ei saa!  Meil korraline sanitaarimine. ’’ !??!? Mis, nüüd jään nurka jalad risti seisma ja sisenejaid hirmutama või? Saadeti töötajate WC-sse. Õnneks oli seal ruumi ja aega rahulikult toimetada.

Reedeti sõitev pikk Elroni rong jõudis ilma sekeldusteta ilusti kohale. Kodutee oli tuisuvaalune. Toidukott lohises nagu rebasesaba mööda hangesid. Üks tütarlaps astus minu jalajälgedes. Pöörasin ringi ja palusin mööduda, noorel inimesel samm kiirem. Läks, läks ja sattus tee kõrvale põllule. Küsis, kus Tervisekeskus asub? Kulla, laps, sa oled üldse valel pool raudteed. Mine ülekäiguraja torupiirete vahelt läbi teisele poole raudteed mööda suurt teed tagasi. Neiu küsis imestunult:,, Kus need torud on?’’ Vaatasin oma vilunud silmaga, et tõesti olid torud hangede vahelt vaevu nähtavad! 


Jõudsin valges koju ja kui lumes sumpamisest hingamine tagasi tuli, siis arvasin, et juhtumiste plaanid on selleks korraks täis. Aga... tundsin, kuidas närvid hakkasid keema. Terve päeva pole telekast pilti tulnud. Viasat ütles, et signaal on meie poole teel, aga ei jõua miskipärast kohale. Ju oli tuisuga katuselt alla sadanud lumelaviin Viasat pannile pihta saanud.😕Maandus see lumi ühtlase kihina garaažiukse ette. Kiire interneti vennad vedasid kaabliotsa sügiseks majja. Arupärimine kaabli tuppa paigaldamise kohta ootas pikalt vastust. Täna saabunud vastus ei rahuldanud meid. Õnneks elekter on ise kohal ja ei pea küünlavalguse õhtuid pidama.

Hilisõhtune lumekünd

Maal on ikka ilus ja tegus elamine. Mulle sobib Kaja Kallase ütlemine, et ootan kriiside leevenemist, et saaks valitsemisega tegeleda.😉

Ega rohkem vinguda ei tohigi, viimaks hakkab vinguandur veel piiksuma. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar