Sentens

Carpe diem!

reede, 9. oktoober 2015

Linnaskäik

Ikka on tähtsaid ja olulisi asju vaja pealinnas ajada. Elroni kiirete rongidega on lausa lust linna sõita. Natuke üle tunni ja juba suurlinna tuled paistavad.
Trollile astudes tundus midagi kuskil kärisevat aga ma ei pööranud sellele tähelepanu. Trollist väljudes tundus hõlma alt tuul sisse puhuvat. Imestasin, et kuidas linnakivide vahel tuul mantli saba alt sisse keerutab. Siis avastasin, et pükste siseõmblus oli lahti kärisenud. Oh!
Kuna tegemist ikkagi linnaga, lootsin ruttu murele lahenduse leida esimesest hästi varustatud poest. Sobiva riietuseseme otsimiseks kulus oluliselt rohkem  aega kui arvasin.  Kõik riided on  anoreksikutele õmmeldud, vanemale ja juba täis kasvanud prouale mitte midagi. Suure otsimise peale ostsin leedukate poest pealinna ainsa ja viimase suurema numbriga püksipaari ära ja marssisin uhkelt poest välja.
Kohale jõudes ootasid mind ,,lõvisüdamekesed’’.


Ma ikka imestan väikeste laste meelespidamise võimet. Vanaema pandi kohe proovile õige paari leidmise mängus. Kui püüdsin viletsa nägemise ja asjatundmatuse taha peita vale paari kokku sobitamist, tõusis protest laeni ja võit tuli noorele loovutada. Kui on vaja sussi või ussi otsida, siis on mälupilt vastupidine!
Noorem lõvisüdameke pakkus vanaemale muffineid, ekleere, kooki, makroone. Kohvi ,,kallas’’ hoogsa liigutusega üle õla tassist välja, sest vanaema joob piima.
Seejärel tuli  poe mäng. Oh, mida kõike poes müüdi: mootorratas, auto, tõstuk, politseiauto, mõõk jne. Tunne oli nagu oleks omaaegse Lenska turule sattunud.
Klient oli rahakas ja tuulutas eurosid ja sente. Kui kaup müüdud sai ja turg suletud, tuli klient tagasi ja küsis kassast raha ka tagasi. Noh, nagu oligi kunagi  Lenska turul!
Seenevanat ootas kodus aknalaud seina najal.
Üks aknalaud on jäänud paigaldamata idee, aja, materjali, tervise ja muu olulise puudumise tõttu. Nüüd siis kõik kohale tellitud. 

Õhtune ettevalmistus.

Hommikune üllatus.

Varavalges oli seenevana eemaldanud toed ja kiled ning  ilus uus aknalaud ongi paigas ja võib pererahvast teenima hakata. 

2 kommentaari:

  1. No sul ka juhtub 😀
    Aknalaud on ikka suur asi!

    VastaKustuta
  2. Väga vahvad maskid! Ja aknalauda varsti juba näeb. Ei olegi enam üllatus! Pildi jälgi sobib valatult.

    VastaKustuta