Sentens

Carpe diem!

teisipäev, 22. november 2016

Süüamees ja muud mängud

Elus tuleb kokku puutuda igasuguste loodusnähtustega, mis liiguvad oma seaduste järgi. Nii sulaski novembri lumi ära, kuid asutused korraldavad lumest ja ilmast hoolimata jõulupidusid. Meil oli kokkulepe Lõvisüdamikega, kui  ema-isa lähevad jõulupeole, tulevad nemad maale vanaema-vanaisa juurde. Reede lõunaks oli kringel laste ootamiseks end puhevile ajanud.
Kohupiimakringel

Lapselapsed käisid koos vanematega oktoobri lõpus Hispaanias suve pikendamas ja külastasid Liblikaaeda. Vanavanematele valiti sobiv külmkapimagnet. Liblikapargis on üle 1500 liblika, mis on pärit troopilistest piirkondadest üle maailma. Saab jälgida liblikate erinevaid elutsükleid alates munadest, röövikutest, nukkudest kuni liblikate pulmatantsuni jne.
Doktorandiga tulnud Muumid imestavad 
Mariposario de Benalmadena magneti üle  

Kanatalitajad said suvel selgeks, et kanad söövad õues muru ja rohtu. Nüüd tahtsid vanaisa käest teada, kas talvel söövad kanad lund ka. Lumi oli ära sulanud ning kanad siblisid ja väetasid kasvuhoones.

Kanatalitajad

Lõvipreilit ootasid tuttavad mänguasjad, ponid olid üles rivistunud.

Ponid 

Valget aega ei jõua nähagi kui juba veab päeva õhtusse. Õhtusöögil piimasuppi süües tuli tüdrukult küsimus: ,,Mis on piima sees?’’  No sellise ootamatu küsimuse peale tundus nagu luusiks mõistus kuskil Hiiumaa taga, püüdsin lehma ja piima omavahel seostada. Seepeale üllatuti:,, Meil mõned ostavad piima poest. Aga ma olen venna raamatust lehma pilti näinud’’.
Keerulisem oli seletus või saamise kohta aga seda selgitas vanaisa. Piima seismise kohta oli neil eriarvamus, sest piim  on ju vedel ja voolab. 
Laupäeva hommikul oli esimeseks proovitööks väikese piiga juuste kammimine ja patsitamine. Vanaema kohmakate sõrmede vahel ei õnnestunud Elsa pats ega hobusesaba, pärast kolmandat ohet vaatas neiu enda ette maha ja nõustus Pipi patsidega.
Oodati suure elevusega Onu küllatulekut, kes oli lähedal asuvas maakonnakeskuses koolitusel. Onu toas on üks huvitav karp, milles on roheline veniv ja põrkav plastiliin. 

Seda tohib ainult suuremate järelvalve all näppida. Täielik loominguvabadus lubab kõiksugu vorme ja kujusid venitada, palle põrgatada.

,,Tarka plastiliini’’ venitamas

Pärast lõunasööki pikutas Onu diivanil ja proovis tukkuda, kui vasakust poordist tuli pimestava naeratusega õetütar ja nõudis: ,,Vana mees mis sa magad? ’’ 
Õhtul saabusid Lõvisüdamete ema-isa. Pärast õhtusööki ja enne sauna kiusati lapsi lauamänguga.
Lauamäng ,,Lumeseiklus’’

Pärast sauna tuli vaikne olemine ihusse, vaadati unenägusid ja nohiseti vaikselt.
Pühapäeva hommikut alustati soliidselt ja rahulikult. Laste kallistustest üle külvatud Onu sõitis Tartusse tagasi. Kui kõht suppi täis, siis on keha jõudu ning jonni täis, et kukega lumesõda pidada ja nöörredeliga puu otsa ronida. Jalgpalli tagudes säilitati sportlikku vormi. Veepaagist saadud jääklaasist vormistati auhindasid.
Tubaste mängude sekka mahtus rongisõit. Lapsed arvasid, et nad on kartuli või porgandi rongiga sõita saanud.  Arutelu käigus jõuti ühisele meelele, et oli porgand. Narva rong sõitis Tartusse ja lõpp-peatuseks oli Tallinn, kõik istekohad olid hõivatud, jagati ja kontrolliti rongipiletid. Kolmeaastase kogemusega süüamees, kellel olid kelneri kohustused, pakkus meekomme:). Tegelikult on see päris hea idee!

Narva rong enne väljasõitu

Meie jõuluootust suurendavad  päkapikkude saadetud jõuluüllatused. Suured-suured tänud Lõvisüdamike perele!

,,Jõulukalendri’’ kingid

Nii see nädalavahetus möödus, jõuad suu lahti teha, kui õhtu juba käes.  Aega ei saa hoida sukasääres ahju taga, tuleb elada. Kena jõuluootust kõigile!




  




1 kommentaar:

  1. Kena jõuluootust teie perele ka. Meil nõutakse ka just Elsa patse igal hommikul ja katsu siis teha Elsa patsi udemetes peaga kaheaastasele, aga kui õel on, peab ka väikesel Kaisal olema :)

    VastaKustuta