Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 20. märts 2017

Kevad algab

Logiseva talve viimased nädalad on toimekad olnud, alates uute autojuhilubade taotlemisest küttepuude ladumiseni, lõpetades sünnipäevade tähistamisega. Sombustele ilmadele vaatamata olen harjutanud end hommikuti pärast ülestõusmist mõne minuti jooksul hommikuvalgust imetlema. Väikegi rõõm algavast päevast peletab masendust, eriti kui pikkade sombuste nädalate järel lõpuks jälle päike välja tuleb. Rõõmu ja rahulolu saladus peitub aktiivses elus. Võtsime ette reisi Tartu Ülikooli Botaanikaaeda. Rõõmu oli orhideenäitusest,  botaanikaaias taimede vahel liikudes  tuttavatest taimenimedest ja uutest huvitavatest taimedest. 
Pomerants oli end palmide vahele peitnud.

Pomerantsipuu

Koos pereliikmetega veedetud aeg Botaanikaaias ja ühine lõunatamine tekitas jäid tundeid.
Big Ben pubi Tartus

Eelmine nädalavahetus oli rõõmsa sündmuse ootuses. Saabusid Lõvisüdamed koos vanematega, oodatud olid  ka sõbrad ja sugulased. Koosoldud kauneid hetki tuleb nautida nii intensiivselt kui vähegi võimalik. Saunas koos vannivahulaulu ja häbi-käbi luuletusi lugeda pakub lusti ja rõõmu, kallistusi vastu võtta on ülev tunne, arvutihiirega matti jagada põnevust pakkuv.

Arvutitoamängud

Loetud on nii uut kui vana


Seenevana Vennanaine tähistas oma sünnipäeva lähimate sugulastega  Rakvere Rohuaia kohvikus. Elevust tekitav tunne oli kokku saada nii  vanade  kui noorte sugulaste ja tuttavatega. Tähelepanuväärne on see, et nõukaajal oli selles majas postkontor, mille teisel korrusel asusid kontoriruumid, kus sünnipäevalaps pikki aastaid töötas.

Rohuaia Kohvik


 Hoone on ehitatud 1915. aastal, mille projekteeris Artur Perna Tallinnast ja omanikuks oli Rakvere esimene eestlasest linnapea Anton Pedriks. Esialgselt oli hoone projekteeritud kahe korteriga elamuks, hiljem asus seal postkontor ja telegraaf. Väliselt tagasihoidliku ilmega hoone peitis sees suurejoonelise mõjuga hästi säilinud ruume. 
Kodusel aknalaual ootame kevadet ja rohelisi varsi.

Keraamiline alus sibulikele

Tänane hommik algas külmaga, autode aknad jääs. Päeva esimene pool on  selge ja päikseline, külma -4. Esimeseks kevadpäevaks lubab sadu ja sooja 6 kraadi. Lõunatuul.

Maja ees on lumeroosid ja lumekupud välja sulanud. Õues mõned oksad lõigatud, mõned seemned külvatud ja toolid rõdul kohvijoomiseks valmis seatud:)

Lumekupud
Kevadootus kosutab hinge.

Tänan kõiki heade soovide eest. Tervitusi tuli  Elvast, Tartust, Tapalt, Peipsi äärest, Jõgevalt, Pärnust, Saaremaalt ja Tallinnast. Seenevana targutas, et Narva kant on meil kuidagi sõbravaeseks jäänud. Kaunist kevadet kõigile!

2 kommentaari: