Sentens

Carpe diem!

laupäev, 29. aprill 2017

Talvine aprill

Ilmataat, vana suli
päästis lume valla.
Miks aprillis tuju tuli,
kõik matta lume alla?
Lilled vaikselt nutavad,
päästa meid siit päike.
Need külmakraadid võtavad,
nii õiteilu-läike.

Annele L
29.04.2017
Temp +2 , kirdetuul 10-15 m/s, tihe lumesadu

Pikemat kasvuperioodi vajavad paprikad

ja tomatid  siinpool aknalauda.

Kasvuhoonest saab redist, salatit, rukolat, rohelist sibulat. Esimesed salati- ja redisevõileivad tunduvad eriti maitsvad. Väljast saab murulauku, hapuoblikat, kanadelt mune.

Redisevõileib

Hapuoblikasupp

Üks peotäis hapuoblikat
1porgand
1sibul
100-200g hakkliha
4kartulit
50g kruupe
Kruupe eelnevalt leotada. Keeda kruubid soolaga maitsestatud vees, riivitud porgand ja hakitult sibul praadida koos hakklihaga õliga pannil ja lisada kruupidele koos kuubikuteks lõigatud kartulitega. Keeda kuni juurvili on pehme. Hakkida hapuoblikad ja lisada keetmise lõpus supile. Serveerida hapukoore, keedumuna sektorite ja hakitud maitserohelisega.

Sel aastal pikendati naastrehvide  kasutamist 7.maini. Tapale sünnipäevale sõiduks olid talverehvid ohutumad. Sõidutee oli lumesegune, nähtavus piiratud, vastusõitvate autode tuled olid paksu lumelörtsiga kaetud.  Elektrikatkestus kestis kella kolmest päeval kella poole kaheksani õhtul. Linnud ründavad söögimaja. Selline aprilli lõpp.



2 kommentaari:

  1. Ma nägin jah Facebookist, et paljud kirjutasid, kuidas paks lumi on maha tulnud. Ning ilmataat oli kõiki sademeliike näidanud paari tunni jooksul.

    VastaKustuta
  2. Mai algab särava päikesega, lubatakse 13 kraadi sooja ja edela tuult. Ilus püha:)

    VastaKustuta