Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 1. juuni 2017

Tegemisi-toimetamisi

Mai teine pool jooksis näpu vahelt lipsti läbi. Ilmad lubasid aias toimetada, majas ümberkorraldusi teha, laadale  sõita, hambaid ravida ja pealinnas tervist kontrollimas käia. Maikuus on pojal ja tütrel sünnipäev. Tomatid, kurgid said mai keskel kasvuhoonesse istutatud, uus maasikapeenar rajatud, juurviljad külvatud, kõrvitsalised, kapsad, kaalid, kartulid istutatud. Sõna otseses mõttes sai varane kartul ükshaaval istutatud, sest sobivat aega oodates olid idud pikaks veninud. Siiani ootasid külvid vihma, maikuu viimastel päevadel on sadanud ja külvid unest ärganud.
Maja teise korruse tubasid, duširuumi ühendab avatud hall. Nüüdseks sai ruum eraldatud mateeritud klaasiga lükandustega, millest kumab läbi õhtuvalgus. 



Jäneda aia- ja lillepäevad kuuluvad meie igaastaste külastuste nimekirja. Mitmed kauplejad olid ka Türi lillelaadal. Laada peatänav Lossi tee on adfaldi all ja uute äärekividega. Kohapeal pakutakse peale istikute, amplite veel palju kodumaist toodangut: singid, vorstid, juustud, koduõlu, mesi, suitsukala jne. Rõõmsad kohtumised endiste kolleegidega, tuttavate ja langudega. Meid tegi õnnelikuks üks  maguskirss ’Leningradi Must’, mis sobib tolmeldajaks aias olevale murelile.




Eelmisel pühapäeval tulid Doktorant ja Keeletark külla. Doktorandil oli suur  telekas ,,seljas’’, mis pidi meie majapidamises koha leidma:) Seenevana nuputas kõigepealt telekale jalad alla, seejärel tuli välja tõsta, ümber tõsta,  ära tõsta, ringi tõsta kõiksugu trini-träni, et telekale ruumi oleks. Nüüdseks on ümberkolimine lõpetatud ja telekal pilt ja hääl sees.

Nädal algas rongisõiduga pealinna. Eesti suurim ja kaasaegseim turukompleks Balti Jaama Turg on külastamist väärt nii kohalikele kui turistidele. Müüa on kõike, alates puu- ja juurviljadest, lõpetades antiigi ja tänavatoiduga. Kuna rongi ootamise aeg on piiratud, siis ei jõudnud kaugemale kohvikust.

KOKO Arhidektide kavandatud purskkaev, millest vesi väljub uduvihmana

Balti Jaama Turg -peasissekäik

Turg kui kogukonnakeskus

Puuviljalett

Koogivalik... 

...koos kohviga

Aias on  puude ja põõsaste üheaegne õitsemine. Nartsissid on lõpetanud, hilisemad tulbid õitsevad. 

Õunapuu ’Krügeri tuviõun’

Aiakiri ,,National Geographic’’ hoiab meeled erksad, tänud Lõvisüdamike emale; uus fotoaparaat teeb pildid teravad, tänud Doktorandile; redise söömiseks on hambad tugevad, tänud ja tervitused Islandile; liuguste eest tänud tädi Tiiule. Kaunist suve ja puhkuse ootust kõigile! 
Täna Omniva pakiautomaadist pakki välja võttes sadas ... rahet. Saada pruuniks, teiseks juuniks:)
1.juuni õhtuvalgus



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar