Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 5. juuni 2017

Käimisi-sõitmisi


Juuni algus kostitas meid jahedate ilmadega. Puhus tugev tuul ja sooja oli 4-12 kraadi. Õnneks sadas mõnel päeval, seega said külvid kastetud ja kapsad kasvuhoo sisse. 
Väike-Maarjas toimusid 1. -3. juunil XXX Pandivere päevad, mille motoks ,,Meie jääme’’. Meie sõitsime V-Maarjasse laupäeval kui esinesid ansambel ,,Kukerpillid’’ ja valla rahvatantsijad. Päeva juhiks oli Venno Loosaar. Kui küsiti numbreid, et selgitada võitjaid viktoriini vastajate vahel, siis üks stiilinäide temalt : ,,Öelge üks kahekohaline number ühest kümneni!’’


Endisel naisekandmise territooriumil toimus põnev mudelautode võistlus. Võisteldi kahes kategoorias: suuremad ja väiksemad mudelid. Uskumatu, kuidas need autod tolmutasid, kihutasid, hüppasid üle trampliini ja kukkusid kummuli. Üks rajakohtunik aitas selili käinud mudelid ratastele ja kihutamine jätkus edasi.



Mudelautode juhid üleval puldi taga

Seltsimajas oli tasuta raamatulaat. Noppisime endile mõned raamatud, mida vihmaste ilmadega sirvida. Üks suitsulatikas ujus meiega koju kaasa.
Pühapäeval jagunesime Seenevanaga erinevatesse töörühmadesse. Mul õnnestus end Sõbranna ja tema tütrega auto peale sokutada ning sõita Haljalas toimuvale Umro riiete ja jalanõude müügile. Seal pakutakse soodsate hindadega laos ja poes seisma jäänud eelmise hooaja kaupu, alates ujumistrikoodest lõpetades jopedega. Ega ma väga uskunudki, et suuregabariidilistele mingit valikut on, aga oli küll, vanaroosast tumeroosani;)


Ma olen sõna andnud, et ühtegi roosat asja ei osta enam. No, proua annab sõna, proua võtab sõna, oli vist selline vanasõna. Eks ole elus tulnud  oma sõnu lausa supilusikaga süüa.
Seenevana organiseeris end Tapale Rahvaralli ja  -sprinti vaatama. Tapa sprindikatse on 4,7 km pikk ja koosneb kahest osast. Esimene pool on kiire ja metsavaheline, teine pool on rohkem tehniline, mida sõidetakse rallikrossi rajal. Rahvasprindi ajaks pannakse üles sikaanid. Põnevust igale sõitjale.

,,Stardi’’ ootel



Aias on ilusad lihtsad lilled õitsemas, mille sugulasi võib metsas, põllul, aasal kasvamas leida.
Hariliku maikellukese täidisõieline vorm ’Plena’

Aedkullerkupp

Lõosilm ehk meelespea lill

Metsülane ’Elise Fellmann’

Violetsete õitega võsaülane 

Kortuus ja Sieboldi priimula

Siberi magun

Sinine lõokannus

Ilus lilleline aeg ja aed:)


Kuldnoka pojad on nii suured, et vaatavad pesakasti augu vahelt välja. Ema tõmmatakse ahnelt koos vihmaussiga tuppa. Toas kiire koristamine, sitt ja sodi ruttu välja ja uuesti uuele ringile aplatele poegadele süüa otsima. Õhtuks on vanemad nii väsinud, istuvad õunapuu ladvas ja siluvad oma räsitud sulestikku. Oh, saaks juba lapsed oma elu peale!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar