Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 31. juuli 2017

Kroonuvennad

Seenevana kuulub sellesse põlvkonda, kes läbis ajateenistuse pärast 1968. aastat. Siis oli ajateenistuse pikkuseks kaks aastat, mereväes kolm aastat, koolides anti sõjalist algõpetust 140 tundi. Vene kroonust päästis õppimine miilitsakoolis, töötamine sõjatehases ,,Dvigatel’’ või kahe väikese lapse kasvatamine. Päästis ka psüühiline haigus ,,krooniline kurvameelsus’’. Kuna Seenevanal ühtki vabastavat tunnust polnud, siis tuli kaks aastat vene armees supi-seebi peal olla. Ega sinna sõjaväkke keegi ei kippunud, sest kes tahtis sattuda kuskile Venemaa kolkasse, venekeelsesse ja tundmatusse keskkonda. Eesti poistel ei olnud väga hea vene keele oskus, peeti ,,fašistideks’’. Üldiselt peeti baltlasi korrektsemateks, paljud eestlased nagu Seenevanagi said autojuhina aega teenida. Armeesse tuli minna kevadel, seega sattus tema noorteaeg soojale ajale, demobiliseeriti kahe aasta pärast mais. See aastakäik oli esimene, mida ei saadetud kohe uudismaale. (Hiljem pääses paljulapseline perepea uudismaale saatmisest lasterikkuse tõttu). Kolm eesti poissi sattusid seitsmekümnendate algul üheaegselt aega teenima Leetu. Nende sõjaväesõprus on midagi sellist, mis tekib meestel omavahel ainult sõjaväes olles. Hiljem räägitakse lõputult halenaljakaid ja absurdseid lugusid, millest asjaosalised ainult ise aru saavad. Mõlemal mehel on pojad läbinud ajateenistuse Eesti Kaitseväes. Sõbra poeg jätkab õpinguid Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuses magistriõppes.
 Üks sõjaväekaaslane vaatab nüüdseks maapealseid tegemisi pilve pealt. Rahu talle!
Kaks relvavenda on oma sõprust üle 45 aasta hoidnud, helistanud ja küsinud üksteise elu-olu kohta, jaganud headust ja lahkust nii helgetel kui ka rasketel aegadel. Mõlemad on pere loonud, pika abielu ühe naisega vastu pidanud, lapsed kasvatanud ja koolitanud, lapselapsi hellitanud.
Seekord anti hoiatus hommikul, et sõber tuleb kaasaga Lääne-Virumaale. Meie lubasime Jäneda Talupäevadel ruttu ära käia. Aga kus sa saad kui endise töökaaslasega tuleb kokkusaamise rõõmu ja sünnipäeva  tähistada.


Sõjatehnikat oli vaja uudistada. Vend küsis, kas meil on nüüd laadakorraldus NATO vägede kontrolli all;)

Sõjatehnika väljapanek Jänedal

Lahingutank Callenger II

Kuna me jorutasime nii pikalt, siis liitusid Kroonukaaslane ja Proua meiega Jänedal. Seenevana tegi nendega ühe tiiru Jäneda mõisa peahooneni.
Jäneda mõisa peahoone idakülg   M.Meilbaumi foto

 Laadalt osteti  ühiseks söögiajaks suitsuforelli, õhtuseks grilliks vorsti ja saunaõhtuks jooki.



Ühised kokkusaamised on alati energiat juurde andnud. Oma sõpradega saab koos naerda ja nutta, rääkida tõsistel teemadel ja tunda siirast lähedustunnet. Olge terved, kallid teelised!
Üks totsik tuli laadalt täiesti märkamatult kaasa:) madal (40cm), varane, lõhnav aedfloks.

Floks ’Early Red’

Selline meeleolukas nädalavahetus seekord.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar