Sentens

Carpe diem!

teisipäev, 25. juuli 2017

Puhkus maal

Pärast pikka Saaremaa reisi tulid Lõvisüdamed emaga maale puhkama. Maal saab nautida vaikust ja rahu, jalutada aias ja marju süüa ning tervist kosutada. See pole õige suvi kui lapsed ei saa õues värske õhu käes joosta. Saab süüa maatoitu ja aru saada, et muna ja piim ei tulegi alati poest. Majapidamistööks loetakse  kanadele terade puistamist, pesadest soojade  munade korjamist, kartulite  mulla seest otsimist, supirohelise noppimist. Lõõgastuseks saab võtta mõnusat saunaleili. Võimalus on aega veeta lähedal asuvatel vallimägedel, vanavanematega uusi oskusi omandada.  Naabripoistega mängida jalgpalli ja luurekat.
Seekord juhtus nii, et Lõvisüdamik jäi esimesel päeval palavikku ja pidi ühe päeva toas veetma. Õhtuks oli palavik järgi andnud ja õhtuse päikesega sai rõdul veepüssiga täpsussihtimist harjutada.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Reedel  lõunaks olid naabripoisid juba kohal ja kuuseheki taga onnis sai luurekat mängida. Vanaema võeti koos Lõvipreiliga  peitust mängima. Kõik lugesid 20-ni, mina pidin 30-ni lugema. Protesteerisin, et ei oska nii palju lugeda. Lõvipoiss pidas pika pausi ja vaatas etteheitvalt mulle otsa: ,,Sa oled minu ema ema, sa pead oskama veel rohkem!’’

Onn

Lastele tuli mõte, et võiksime pikniku pidada. Nagu tellimise peale tulid  reede õhtuks külla Doktorant ja Keeletark koos grillimaterjalidega. Vanaema hooleks koos lapselapsega oli ikka koogi küpsetamine. Grillisime ja tšllisime sumedas suveõhtus.

Kolm põlvkonda mehi grilli ääres

Noolemäng

Õhtune külaline

Hilisõhtul kallistasid ja  lehvitasid lapsed onule-tädile, kes sõidavad varsti Kutile ja tema emale Islandile külla. Tervitused neile siit.
Laupäeval võtsid Lõvisüdamed vanaisa ka kaasa ja sõitsid Rakvere Linnusesse ,,Mõõga ja mantlipäevale’’. Päev algas palgasõdurite kahurimarsi ja kahurilaskmisega eeshoovis.  Vaadata sai  nukuetendust ,,Rüütel Otto seiklused eeshoovis’’, samuti  jälgida raudrüütlite  etteasteid ja puuhobusega sõita. Töötoas võis vahaküünlaid veeretada.

Palgasõdurid  marssimas

Üksik Ratsanik tuli me linna...

Isetehtud vahaküünlad

Seni kuni pere linnas lustis, proovisin eelmisest õhtust alles jäänud arbuusist sorbetti valmistada. Lapsed hindasid arbuusijäätise maitsvaks.

Arbuusisorbett

Laupäevaste mängudena tulid linnusest kaasa uued mängud- kahurilaskmine. Tähelepanu, hoidke  kõrvad  kõvasti kinni, pauhh! Seejärel võis hobuvankriga uhkelt edasi sõita.

’hobuvankril’

Kiiged ja palliväljak leidsid  igapäevast kasutamist. Kiigelt sai pojengiõitega lund teha.

Kiigel

Petanki mäng

Seekord võeti väike preili ka mängu, sest ta oli nõus ’oma’ kuule veeretama. Varasematel aastatel olid need kindlalt tema käes hoiul niikaua kui teised mängu lõpetasid. Lõvipoiss oli seekord osav ja näpsas võidu naabripoisi eest. Sõpruse märgiks suruti kätt.
Õhtuks sõitis laste ema linna asju ajama. Laupäeva õhtu käib koos sauna ja saunajoogiga. Tegime väikese tüdrukuga mustika-metsmaasika saunajoogi ise valmis. Vennale väga maitses, kiitis tegijaid. Siis tuli väike perenaine käed ees avatud ja teatas: ,,Koogid, jäätis ja nüüd veel saunajook ka veel, mida kõike ma pean oskama!’’ Ohkas perenaiselikult ja lonksas mõnuga saunajooki:) Õhtul luges piiga peast meile oma muinasjuttu ,,Lumivalgeke ja päkapikk’’ lõppes see nii... Siis algas neil puhkus. Nüüd elavad nad elu lõpuni õnnelikult. Lõpp. Head und!
Pühapäevasest avatud talupäevast on juba kirjutatud. 
Uue nädala alguses tuli Sõbranna oma lapselapsega värske õhu ja päikese kätte. Armas tüdruk korraldas meile pikniku marjade ja küpsistega:)

Pikniku korraldaja

Nüüd tuli teade, et Doktorant on koos Keeletargaga ilusti Islandile jõudnud. Üks värske Islandit iseloomustav pilt nendelt.

Euroopa suurim juga Gullfoss (Kuldne juga), maailma kaunimate  seas 11.kohal

Head reisi js ilusat puhkust!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar