Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 18. jaanuar 2018

Nipet-näpet

Ilmajaam on andnud siin kõiksugu ilukirjanduslike liialdustega lubadusi. Küll lubati külma -5C, aga tuli -15C, anti tormihoiatus seoses tugeva tuulega,  meie kuusehekki see ei kõigutanud, pakuti lahkesti lund, kuid meile jõudis õrn kirme. Ajakirjanikud väitsid, et praamiliiklus Kihnu ja Prangli vahel on katkenud. Pole kuulnudki, et need kaks  saart omavahel praamiliiklusega ühendatud olid  ;). Tuleb meelde ühe tähtsa  keskkonnaametniku soov sõita Saaremaale. Jõuabki viimasel minutil praamile ja küsib ehmunult: ,,Mis praam see on? ’’ laevamees vastas rahulikult: ,,Hiiumaa’’ ikka’’. Ametnik pärib murelikult edasi: ,,Kuhu see sõidab?’’ , laevamees: ,,Muhumaale’’. Seepeale ametnik kohkub tõsiselt ja vannub: ,,Kurat, kuidas ma nüüd sellega Saaremaale saaks?’’  Vastuseks laiutab meremees  nõutult käsi.
 Viimasel ajal on olnud vaikelu tegemistes, toimetustes. Külmadeks ilmadeks on vaja sooja kampsunit. Korvis on töö veel pooleli, lõng on maalähedane, pehme, islandi lamba villast kedervarrega kedratud kahekordne lõng.

Islandi kampsun kudumisel

Sõrmkindad on lõngajääkidest kokku kootud.

Keraamika töötoas on tasapisi nokerdatud. Nerikomi tehnikas alused.

Alus kraanikausi lähedal

Alustaldrik munale ja munakoortele

Internetis liiguvad ringi sellised reeglid.


’Alati kommi’ jaoks sai üks  nopsik vormitud.

Täis kommikauss

Tagurpidi  ja tühi kommikauss

Kauss pähklitele, rosinatele...

Õues käib kassidel üks tants ja tagaajamine. Nooruke emane  on vist vana kõutsi eest männi otsa roninud ja jälgib ümbrust. 


Harakad muidugi arvasid, et see on nende territoorium ja pikeerisid hiirekuningat. Kutsusid meie vana varese appi, kes kraaksatas ähvardavalt paar korda. Kiisu roniski ettevaatlikult alla tagasi.
Kukk ja kanad on tubasel režiimil. Suure külmaga on elektriradikaga sooja juurde antud. Päikesepaisteliste ilmadega  uudistavad sulelised pead viltu aknast välja vaadata. Kanad on ikka totaalsed si...rattad, pööravad kõik segamini, kaevavad aluspanu alt linoleumi välja, tolmutavad jooginõu täis, siblivad jalgupidi toidunõus, loobivad kapsalehti üle pea  mööda putkat laiali, nokivad seinakatet, peidavad mune. Kui peremees läheb õhtul neid veel korra üle vaatama, siis kurdavad kui igav neil on, miks neid õue ei lasta, kukk kiusab jne. Mune toodavad vapralt edasi:)
Lõpetuseks, õnnitleme auhinna Aasta Arst 2017  puhul Karmenit ja soovime talle tervist ikka! 



Foto A.Putting

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar