Sentens

Carpe diem!

teisipäev, 1. mai 2018

Elus ei peagi kõik alati kerge olema.

Käisime lastelastega kohalikus kaubanduskeskuses. Poes võisid noored ainult ühe meelepärase asja  endale valida, mis ei olnud kerge ülesanne. Ainult üks asi! Tagasiteel arutles tütretütar, et elus ei peagi kõik kerge olema. Sest vahest on nii, et kukud ja ei saa haiget, vahest on nii, et kukud ja saad haiget ja siis ongi nii, et alati ei ole elus kerge kukkuda.
Eks vanaemalgi vahel on nii, et üks päev on süda paha ja teisel päeval vererõhk kakssada. Väikese tüdruku elutarkus peab siingi paika.
Seekord tulid Lõvisüdamed koos emaga reede õhtuks maale väikest puhkust pidama. Suuri plaane ei peetud, asuti kohe organiseerima: vanaisa aitas kiiged üles riputada, vanaema otsis õuemängud välja. Ümmarguse plaadiga kiigega peab ettevaatlik olema, see võib nokatsi enda nööri ümber keerutada.

Ümmargune kiige Swing

Ilmaga oli täpselt nii, et toas paistis päike, aga kui õue jõudsime, siis hakkas vihma sadama. Läksime kasvuhoonesse varjule. Lapsed vaatasid ringi, kas on juba midagi süüa. Kasvuhoonest sai näksida rohelist sibulat ja salatilehti, õuest aga hapuoblikaid ja lühikesi rabarberivarsi. Aru ma ei saa, kuidas lapsed seda haput süüa saavad?!  Toas keerutati rabarberivarred suhkru seest läbi. Esimene kevadine kook on ikka rabarberitega.


Rabarberikooki tegemas


Laupäeval läks aiatöödeks. Kuna suuri külmasid lähipäeviks ei lubatud, siis riskisime pikaks veninud tomatitaimed kasvuhoonesse istutada, abiväge oli kohal.


Kunagi tõid lapsed poest ostetud paprika seest võetud seemned külvamiseks. Pidi olema punane, kooniline, paksu viljakestaga magus paprika. Kevadel külvasin seemned, nüüd sai poiss omanimelise paprika maha istutatud.

Paprika istutamine turbapotiga

Laupäev lõppes traditsioonilise saunaõhtuga, joogid-söögid, saunavihad.
Pühapäev lubas tulla ilma vihmata. Nii oligi. Vanaperemees koos abilisega puhastas, korrastas, seadistas motoblokile agregaadid külge.

Motobloki töökorda seadmine

Kevadine kultiveerimine

Maa ei olnud  põlllutöödeks valmis, oli veel liiga nätske. Jätsime põllu kuivemat aega ootama ja ....öö läbi tuli uut vett peale:(
Millised lilled aias õitsevad? Siin on piiga korjatud õite ülevaade.


Kokku korjatud: kollane nartsiss, heleroosa lõokannus, siniliilia, erivärvilised priimulad, violetne kirgaslill, valge krookus.

Kuivanud oksarisust ja mõnest haigest taimesibulast vabanemiseks tegime lõket. Vehkisime ’nõidade’ tantsu, keerutasime kuivanud oksi, küpsetasime viinereid, jõime sooja teed.

Kuivanud mesiohaka tutid tuld võtmas

Lõkkeplats on naabritega ühine. Naabrinaine korjas samuti kuivanud oksi ja varsi kokku. 

Õhtuhämaruses võib juhtuda imesid. Väikese tüdruku käes on ehmunud kärnkonn. Konn oli päris hirmunud ja lõõtsutas ärevalt, sest kui piiga teda äkki musitab, siis peab printsiks muutuma. 


Õnneks viis tüdruk konna rohu sisse peitu, las teeb oma konnategusid edasi. Lapsed jõudsid pimedas tuppa ja teatasid, et see oli nende maailma parim päev. Voodisse jõudes tuli uni enne peale kui tekk lõuani jõudis.
Hommikuks oli konn oma kodus tagasi. Tegelikult elabki meie konnakodus üks kärnkonn. Öösel käib hulkumas, hommikuks on tagasi kivide varjus peidus.


Üks leevikestest abielupaar käib meil külas

Esimese mai hommikul ärkas piiga rõõmsalt üles ja teatas, et temal juba üks hammas loksub. Nelja ja poole aastaselt!  Tegelikult on nii, et venna läheb sügisel kooli ja tüdrukuke arvab, et kui hambad hakkavad loksuma, siis on kooliminek lähedal. Kaks kirja lõpetuseks.

3 kommentaari:

  1. Lapsed teavad, kuidas vanaema ja vanaisa vastu tänulikud olla - tuleb kommi anda

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks nad teavad seda omast käest😉

      Kustuta
    2. Täpsustuseks, et pildil on usinal vanaisal õngeritv käes.

      Kustuta