Sentens

Carpe diem!

reede, 6. juuli 2018

Roosid


Roos vajab õitsemiseks päikesepaistet. Maja ees, lõunapoolses küljes kasvabki neli erinevat roositaime. Veel on oluline, et kasvukoht oleks kaitstud tugevate tuulte eest.
Roniroos ,,Flammentanz,, õitseb trepi kõrval oma tuntud headuses. Väänroosiga on palju sebimist. Igal aastal tuleb ära  lõigata 4-5 aastased oksad, kahjustatud oksad. Talveks maha painutada ja talvekatte alla panna.

’Flammentanz’

USA esimene president Georg Washington tegeles usinasti roosiaretusega.  Kas roosi nimi on tuletatud presidendi või  pealinna järgi, ei oska kommenteerida. Pakendil oli nimetus ’Washington’



Edasi on asi segasem. Eelmise aastal kingiti sünnipäevaks kaks roosi. Pakendil oli kirjas teehübriidroos ’MR Lincoln’. Suureõieline roos, sametiste tumepunaste täidisõitega, okstel üksikult või mitmekaupa paiknevad õisikud on kuni 11 cm läbimõõduga, intensiivse lõhnaga, korduvõitseja.

Pildiotsingu roos MR lincoln tulemus
’MR Lincooln’

Meid aias on sellenimeline roos küll punaste täidisõitega, mis paiknevad mitmekaupa okstel, õied on lõhnatud. Taim  on 1,5-2m kõrge. 
Teehübriidroosidel lõigatakse äraõitsenud õied koos õie 1 kuni 2 ülemise lehega, esimese viietise leheni. See on vajalik uute võrsete arenguks.



Teine kingiks saadud roos  oli teehübriidroos ’Queen of England’.  Kus on suursugune seltskond! Roos on roosa värviga, 16-25 kroonlehega, alustab õitsemist juunis, korduvõitseja.

Pildiotsingu rose queen of england tulemus
                          Roos ’Queen of England’

Meie aias kasvab selle nime all säravpunane täidisõieline, 1-1,5m kõrgune roos.
Kingitud hobuse suhu on nüüd natuke  hiilitud. Ilusad roosid, elasid eelmise külma talve üle. Loodame neile pikka iga, et röömustaksid meie silma.


Üks hilisem kollane roos ei ole veel õisi avanud. Tema vastab küll sordikirjeldusele.

Pargiroos ’Warlitz’

Pargiroose peetakse kõige talvekindlamateks. Meil kasvab tagaaias, kus päikesevalgust jagub 4-5 tundi päevas, mis tagab taime õitsemise.

Kuidagi märkamatult on mitte roosikasvatajast saanud viie õitseva roosi omanik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar