Sentens

Carpe diem!

laupäev, 1. juuni 2019

Sõmeru maaelufestival

Seitsmes maaelufestival Sõmerul algas traditsioonilise paraadiga. Paraadist võtsid osa lähedal asuvad koolid, Sõmeru Noortekeskus, Uhtna naiskoor ja teised tublid taidlejad, põllumajandustehnika. Üritus oli alkoholivaba ja kestis terve päeva. Kultuuriprogramm oli kirev. Lauljaid-tantsijaid  oli nii naaberriigist Lätist kui ka kaugelt Indiast.

Külalisesinejad Indiast

Põllumeeste alal oli tehnika näitus.

Traktor K 701

Kombikülvik


Lambad ja lammaste pügamine.



Rägavere mõis on aastaid olnud heaks partneriks Sõmeru lamba- ja maafestivali korraldamisel.

Lambad, lambad, lambad

Lammaste pügamine 

Laadal oli palju erinevat käsitööd: lamba- ja jänesenahkadest soojad sussid, kindad, vestid.


Kaunid ehted, puidust nõud, keraamika, tikanditega saunalinad, karurasva- ja käsitööseebid, looduslik kosmeetika jpm.
Kauplemine käis teemade kaupa. Eraldi oli taimetänav, käsitöö-ja toidutänav. Pakuti maitsvat hartšod. Müüdi kodumaist suitsutatud kala, liha, sinki, vorste, lihakonserve, kitsejuustu, naturaalset mahla, kalja, mett jpm. Mesi oli pakitud ka tuubidesse😊


Renoveeritud Sõmeru kuivatis toimusid erinevad töötoad. Lastele pakkus põnevust miniloomaed ja  minifarm. Oli võimalus ponidega ratsutada.
Eesti Jalgrattamuuseum oli tulnud kohale huvitavate ratastega.



Selg oli väsinud ja istusin korraks ’velotaksosse’.  Taksojuht ei olnud just väga innustunud ringi sõitmisest, aga  lubas lahkelt jalga puhata.

Jalgrattamuuseumi eksponaat

1.juunil toimus maakonnas mitu üritust korraga. Lastekaitsepäeva üritused, Pandivere päevad, maaelufestival ja teisi ettevõtmisi. Kadrina mängudeväljakul 3×3 Kadrina Quest 2019:tänavakorpalli Eesti MV avaüritus.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar