Sentens

Carpe diem!

reede, 7. juuni 2019

Kodukohvik

6-10. juunil toimuvad Rakvere linna päevad. Neljapäevast alates on avatud erinevad kodukohvikud. Menüüs on nii soolased kui magusad ampsud, pirukad, salatid, erinevad mereannid, koteilid, erinevad joogid jpm. Pakutakse erinevate riikide sööke:  Havai troopilisi toite, Ukraina ja Vene köögi hõrgutisi, Leedu salateid.

Kodukohvik

Kui mägi ei tule sõbra juurde, siis sõbrad tulid Mäe juurde

 Meie valisime oma söögikohaks kauni koduaia, mis saavutas 2001. a ajakirja ,,Kodu ja Aed’’ kauni koduaia konkursil II koha. Pererahvas Mäe võttis meid avasüli vastu.  Perenaine on leedu juurtega, seega olid menüüs leedupärased toidud.


Menüüs oli võileib skilandisega. Skilandis on naturaalses põiest või umbsoolest kestas suitsutatud lihatoode, maitsestatud sibula, küüslaugu, pipraga. Pealispind on kare, meenutades väikest kabatšokki. Heeringas sibula-rosina-tomatikattega,  hapukapsasalat, porgandi-küüslaugusalat, külm borš, kohv, morss.

Küpsetis oli täistera rukkijahust kook rosinate ja päevalilleseemnetega.

Tegime ringkäigu õiterohkes aias.

Lilled on amplites kivide vahel, et koerad ära ei tallaks

Toalilled olid ka suvitama toodud

Sauna taga tiigi ääres

Külaliste ootel

Perenaine rääkis meile loo tiigi ääres valvavatest hanedest. Eelmise aasta juubeli eel oli peremees küsinud, milline võiks olla sünnipäevalapse kingisoov. Abikaasa teatas särasilmil, et soovib hanesid. Mees ehmatas päris ära, et kunagi oli kanadest küll juttu olnud, aga.... haned.


Tegelikult oli naise salasoov saada tiigi kaldale selliseid hanesid, kes ei lenda lõunasse ja elavad õues nii suvel kui talvel.
Majapidamises on kaks koera. Aia planeerimisel on arvestatud koertega. Krundi piir on koertele selliselt  piiratud, et näevad väljaspool aeda liikumist ja saavad mööda aia äärt ringi joosta.

Jalutuskäik ringselt mööda koerte jooksuala

Perenaine Ruta alustas äritegevusega 16 aastat tagasi. Etnostiil OÜ müüb käsitööna valmistatud ehteid, siidimaaliga salle, Leedust toodud merevaigust ehteid, keraamikat jne.

Leedu merevaigust ehted

Leedu keraamika

Pererahvas oli välja otsinud üleliigseks jäänud esemed. Saadud raha annetatakse koerte varjupaigale.

Kirbukas

Kodu poole sõites lootsime, et ehk on vihmapilv üle koduaia sõudnud. Jätsime ju vihma nõidumiseks pesu nöörile kuivama, aknad tuulele valla, kiiged- padjad lennuks valmis. Aga ei tulnud piiskagi😕

Ümberkaudsed nõidusid paremini

Kodukohvikud on toredad ettevõtmised. Täname lahket pererahvast ja soovime tervist ning indu edaspidiseks. Rõõmsate kohtumisteni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar