Sentens

Carpe diem!

laupäev, 27. juuli 2019

Jäneda talupäevad

Juulikuu viimasel nädalavahetusel toimusid  Jänedal talupäevad juba 27-ndat korda. Aegade jooksul on toimunud erinevaid konkursse ja võistlusi. Jänedale on alati kutsutud  esinejaid nii  kaugemalt kui lähemalt. Rõõmu ja silmailu pakuvad rahvatantsijad, pillimehed ja lauljad oma vallast. Õhtuti toimub simman Musta Täku Tallis, kus laudade taha mahub ligi 300 pidulist. 27.juuli õhtul esines Mait Maltis. Läbi aegade on publiku rekord ansambli ,,Meie Mees’’ käes. Talupäevad on tore traditsioon ja mõnus sõpradega kokkusaamise koht.
Ilm oli kuum, 31°C näitas auto termomeeter. Me jõudsime kohale Mait Maltise esinemise ajaks. Laulja kutsus rahvast lava ette tantsima. Üks seeniorpaar oli uskumatult vastupidav. Tantsisid sellise kuumusega kõik tantsusammud välja ja keerutasid hoogsalt. Tantsurõõm aitab mured ja haigused unustada.


Jäneda mõisa pargi keskne veekogu on Allikajärv. Suurte puude varjus on paras jahtuda ja veelinde jälgida.
Vaade Allikajärvele

Eestlane on laadarahvas, ostab käsitööd ja hindab kohalike põllumeeste toodangut. Meie ostame pea alati mett, kala ja juustu. Jäätist-kalja-laadasaia😊


Huvilised said kopteriga lustisõitu teha.

Selline kuumust täis päev. Kodus lõõtsutasime ja lebotasime ,talvetoas’ nagu kunagi lapselaps konditsioneeriga jahutatud tuba nimetas.

Kunda rand, õhu t° 31°C, vesi 24°C

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar