Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 28. oktoober 2019

Sügisvaheaeg

Seekord juhtus nii, et sõitsin ise Tallinna, et siis koos lastelastega rongiga maale sõita. Rongisõit kulges rahulikult. Elroni rongid on kiired, peavad graafikust kinni, kuigi koolivaheaegadel on Tallinn-Narva rongid ülerahvastatud. Kuna jõudsime varem Balti jaama, siis mahtusime kõik istuma. Ülemiste jaamas said kõik istekohad hõivatud.

Nuputades möödus rongisõit kiiremini

Maal on elu nagu ikka: kuusehekk kohiseb, õunakook küpseb ahjus, kass hiilib õues, kukk kireb ja kanad kaagutavad, linnud säutsuvad söögimajas. Puukoristaja veab sihvkad puuvirna vahele peitu, suurnokk-vint lööb söögimajas platsi puhtaks, musträstas nokib puu otsa jäänud paradiisiõunu.
Kanade elu on huvitav jälgida, lastele valmistab rõõmu lindudele terade puistamine ja pesadest munade otsimine. Meie kõigesööjad kanad saavad ka koduseid toidujäätmeid.

Maal ootasid vabapidamisel  kanad koos kuke ja kassiga usinaid talitajaid.

Ehkki kuu alguses tuli korraks lumi maha, ei tähendanud see veel seenehooaja lõppu. Kuna ilmad on niisked ja soojad püsinud, oli loota oktoobriski seenesaaki. Peremees võttis lapse-lapsed kaasa ja luusis üle tee kuuseheki taga. Puude alt seeni otsides leidsid lapsed lehe ja rohuga vooderdatud pesas oksarisu all norskava siili!

Seenevana tuli ’seenemikkudega’ kuuseheki tagant 

Üheskoos käisime Kadrina paisjärve ääres. Loopisime sillalt alla ujuvaid lehti ja oksi, jälgisime jõe voolamise kiirust. Oksad sõitsid väikesest kärestikust alla ikka võidu peale😊
Kadrina paisjärve ääres

Paisjärve äärde on rajatud väike mänguväljak liivakasti, paari kiige ja liumäega. Suvel saavad noored rannavõrkpalli mängimas käia.



Vaheajal on põnev lastelastega koos midagi loovat ettte võtta, selleks sobib keraamika töötuba. Neile meeldib isetegemine ja suur on rõõm valminud esemest.


Vaheajaks tegime lastega päevakava, millest püüdsime kinni pidada, et pärast pisikest puhkust oleks kergem koolirutiini juurde naasta. Kavandasime selliseid tegevusi, mida puhkuse ajal ei tohiks unustada (lugemine, arvutamine). Üksi oli igav pontšikuid küpsetada. Kutsusin noormehe enda juurde Puhhi lugusid lugema, et aeg lõbusamalt mööduks. Õnneks lõppes pontšikutainas just siis kui raamatust lugu loetud sai☺.


Sügisesed ilmad on heitlikud. Sajusel päeval oli toas nokitsemist küllaga: mänguasju kontrollida, sorteerida,  liigitada suuruse ja värvi järgi.


Laupäeval oli saunapäev. Lapsed korraldasid sellise vahupeo, et vanaisa pidi seebiselt saunalavalt peaaegu alla libisema. Käiku oli võetud kõik svammid-seebid, veepüstolid. Vihtlemine väsitas Lõvisüdamed ära ja mis saaks olla mõnusam kui pärast sauna pugeda puhaste linade vahele.
Pühapäeval tulid vanemad oma silmateradele järgi ja oligi koolivaheaeg läbi. Pühapäeval sadas maha pool kuunormi vihma, keerutas tuult.

Südamekook

Poiss ütles ühe küpsetise kohta, et see saab kümnepalli süsteemis kakskümmend punkti😀
Olge hoitud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar