Sentens

Carpe diem!

neljapäev, 6. veebruar 2020

Talve film

50 aastat pärast ,,Kevade’’  esilinastumist saab Paunvere saaga väärika lõpu filmiga ,,Talve’’.  Stsenaristiks on Martin Algus, režissööriks Ergo Kuld. See on ikka uskumatu, et 50 aastat hiljem mängivad linateoses samad näitlejad, kes esimeses ,,Kevade’’ filmis Teele, Kiire, Lesta ja Imeliku osatäitjateks olid.

Imelik (Rein Aedma)  Kiir ( Margus Lepa) Oskar(Karl Robert Saaremäe)

Luts oli lubanud 1939. aastaks sarja viimase osa ,,Talve’’ valmis kirjutada. Raamatut ei ilmunudki. Filmi tegevus toimub 1942 aastal saksa okupatsiooni ajal. 1941.aasta juuniküüditamine oli rahvast räsinud. Toots oli  Siberisse saadetud, Tõnisson talu  maha müünud ja sõja eest Rootsi põgenenud, Tali Austriasse emigreerunud. Lesta oli Paunveres apteeker, Kiir saksa propagandaraadios diktor, Teele pidas elurõõmsa poja Oskariga (Karl Robert Saaremäe) Raja talu,  Ülesoo on maha põlenud. Talidele kuulunud  Saare talu hooldasid sugulased.

Jüri (Meelis Rämmeld), kaunis kasutütar ( Henessi Schmidt) , Jüri naine( Kersti Tombak)

 Natuke saamatuid ja lihtsameelseid sugulasi mängisid Kersti Tombak ja Meelis Rämmeld usutavalt ja meeldejäävalt.

Kiire, Tootsi ja Arno pojad 

Arno, Kiire ja Tootsi pojad  on sama ägedad tegelaskujud kui nende isad. Nooorperemees Arnold Tali (Franz Malmstein) naasmine kodutallu põhjustab kirgliku armukolmurga tekke. Tootsi poeg Oskar on samuti armuintriigi kaasatud.
Paunvere koolimaja, punsli õli naljad, Imeliku imelik nimi,  jne olid filmis omal kohal. Esna  küla vallavanem Harry Kõrvits mängis uut tegelast, poepidajat Olepit.

Isand Kiir ja härra Olep pidasid Teelega (Riina Hein) plaani

Ärimehe tegusat tütart kehastas Saara Nüganen. Kiire poeg (Märt Koik) saab igatahes-igatahes armurõõme tulemuslikult nautida.
Filmis saab nalja, on põnevust, armastust ja armukadedust. Lutsu stiilile omaselt saadab ekraaniteost huumor ja sentimentaalne pehmus. Lustlik meelelahutus😊.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar