Sentens

Carpe diem!

esmaspäev, 6. juuli 2020

Maasikaaeg

Maasikad on üks armastatumaid vilju maailmas, populaarne ka eestlaste toidulaual.  Pärast koroonaaega  otsiti usinaid maasikakorjajaid, sest välistööjõu kasutamine oli piiratud. Vihm on sel aastal leotanud aedmaasikaid küllaga. Enne vihma korjatud marjadest on tehtud toormoosi, piimakokteili, küpseid C-vitamiinirikkaid marju pudru peale lõigatud, jogurtile lisatud. Suurem keedumoosilaar sai tehtud tellitud marjadest. 

Aedmaasikad ’Sonata’

Poja pere tõi suured lõhnavad marjad kohale. Täname tublit maasikakasvatajat Maivet!


Aromaatset ja maitsvat maasikamoosi armastavad nii noored kui vanad. Et moos liiga vedel poleks, on keetmise ajal maasikasiirup eraldi purki kogutud.

Metsmaasikas on suvesümbol

Natuke metsmaasikat on igal aastal korjatud. Uusi raiesmikke, lagendikke on ohtralt juurde tekkinud, paranenud valgustingimustes annavad taimed head saaki. Uuringute kohaselt sisaldavad metsmaasikad  aineid, mis aitavad ära hoida vanusest tulenevaid mäluhäireid.


No selleks on marju vaja juba suuremas koguses varuda😊.Metsmaasikaid on kokku keedetud mustikatega ja aedmaasikaega. Mmm, maitsev.😊

1liiter metsmaasikaid maksab turul 15€


Maasikad suhkruga seisma, väljanõrgunud mahlaga keema lasta, eemaldada kuum siirup, paksust keeta tavalise suhkruga moosi. Maasikaid 1kg, suhkrut 600g.
Talvel moosi süües meenuvad metsaretked, kus marju korjati. Kodus keedetud moosid on perenaise nägu, kus peegeldub killuke südant ja armastust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar