Sentens

Carpe diem!

reede, 23. juuni 2017

Veel kevadisi sibullilli

Hiljaks jäänud postitus kevadel õitsenud sibulilledest.
Kirju püvilill on 20-25 cm kõrge, peenikese varre ja mõne kitsa lehega. Langetatud kellukesed on violetsed ja malelauaruudulise mustriga. Õitseb mais-juunis. Paljuneb tütarsibilate, seemnete abil. Meeldib niiskus.

Kirju püvilill

Juuno ’Midday Blue’ sinised õied, kollase laiguga. Õitseb maikuus, taime kõrgus 60cm. Niiskuskindel ja vastupidav. Saadud S.Savisaarelt.

Juuno ’ Midday Blue’

Oregoni preeriaküünal helesinised tähtjad õied pikas püstises õisikus. Õitseb juunis.
Vastupidav talvisele niiskusele.

Oregoni preeriaküünal

Hispaania ebahüatsint on kiviktaimla likvideerimise käigus leidnud endale uue koha paradiisiõunapuu all. Seal liivakasti lähedal on on metsmaasikad hästi  levinud ja ebahüatsindi  enda varju võtnud. Varrel on kuni 15 kellukjat õit. Meie aias on roosade õitega sort.

Hispaania ebahüatsint

Kuus valget kroonlehte, välisküljel kergelt rohekad. Õied paiknevad mitmekaupa sarikates. Õitseb juuni alguses. Paljuneb sibulatega üsna hästi. Linnupiima sibulad istutasime kunagi hortensia põõsa ette, nüüd on põõsas kõik sibulad oma varju jätnud. Kevadel mõnest sibulast tulid õied nähtavale. 

Sarik-linnupiim

Laukude laugud- kreemvalgete õitega, laimirohelise silmaga ’Mount Everest’ 100cm kõrgune ja violetne ’Gladiator’ 100-120cm kõrge.

Lauk ’ Mount Everest’

Lauk ’Gladiator’

Ilusat Võidupüha!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar