Sentens

Carpe diem!

pühapäev, 26. november 2017

Kokkusaamised

Vahel juhtub nii, et mitu üritust  satub ühele päevale. Novembri viimasele nädalavahetusele oli plaanitud Seenevana õe juubel, keemikute kokkutulek, minia sünnipäev. 
25. novembril toimus TÜ keemiaosakonna taasavamise 70. aastapäevale pühendatud konverents ja vilistlasõhtu. Loodus- ja täppisteaduste valdkonda kuuluv keemia instituut sai 1. septembril 2017 kümne aastaseks. Keemia instituut koosneb 10 õppetoolist ja katsekojast. TÜ uus õppehoone  Chemicum  on üks Euroopa viimase kümne aasta  moodsamaid loodusteaduste õppe- ja teadushooneid.

Chemicum

Meie oma  kursuse noorikutega saime kokku Hektor Cafes keldri seminariruumis, kus oli meile  ettetellimisel kaetud suupistelaud.


Kokkutulekud on alati elevust tekitavad. Meenutatakse vanu aegu, arutatakse, mis oli ja kuidas oli. Kaasa võetud piltide järgi saab oma mälu proovile panna. Kas mina tõesti võtsin osa ’kommunistlikust laupäevakust’? Kas mina mägisin kitarri?  Kes see peenike tüdruk minu kleidiga sellel pildil on? Igaüks mäletab asju isemoodi ja täiesti erinevaid detaile. Halvad asjad on unustatud, head asjad on jäänud meelde. Meenutasime ka neid, kes küll alustasid koos meiega, kuid ei lõpetanud erinevatel põhjustel. 3 kursusekaaslast saadavad meie tegemisi taevastest avarustest. Tuletasime meelde vahvate õppejõudude noomimis-  ja õpetussõnu. Kursusekaaslased on kõik töökad, tublid pereemad, toimekad vanaemad.


Päris mitmel kursuseõel on lapsed välismaale tööle-elama kolinud. Rääkisime veel tervisest, haigustest, pedagoogikast, meestest ja karmast.



Vaatamata erinevatele katsumustele ei ole keegi alla vandunud, oskavad nautida pisiasju, märgata ilu argipäevas, kasvatavad  südames armastust ja rõõmu, jagavad positiivset energiat. 


Ülikooliaegadest on veel peale kursusekaaslaste sõprus säilinud ühika kahe toanaabriga. Kolmeses toas elasime pead jalad koos 24/7, õppisime tundma üksteise kombeid ja iseloomu, elasime  kõikidele  muredele-rõõmudele kaasa. Rõõmus kohtumine toimus Da Vinci Pasta & Pizza kohvikus.


Õhtu lõppes vilistlasüritusega Dorpati konverentsisaalis. Kaetud oli buffet laud, tantsuks mängis ansambel ’Ampullid’. Jagasime laudkonda Jaak Kikasega, kes on korrastamata süsteemide professor TÜ-s ja Füüsika Instituudi juhataja. Ta tutvustas lühidalt õppetegevust Tartu Ülikoolis, instituudis. Keemikutest abielupaari Talvistega oli  ühiseid õpinguaastaid hea meenutada.


Seenevana sõitis laupäeval Otepääle õe juubelile. Kohale olid sõitnud õe kõik lapsed-lapselapsed, kolm venda oma naistega ja lähedal elav ämm. Lapsed on saanud kodust tunde, et neid on hoitud ja armastatud. Üks lahe ja mõnus lähedastega koos veedetud laupäevaõhtu täis naeru ja nalja.


Pühapäeval oli minial sünnipäev. Hommikul õnnitlesime sünnipäevalast. Pakuti tuntud headuses kartulisalatit ja juustukooki. Mmm... maitsev! Seejärel ootasime Seenevana saabumist Otepäält, et edasi koos koju sõita. Lõunaks jõudsime kohale. Kanad ja kukk pahandasid, et nemad pidid terve ööpäeva toas istuma, ainult aknast said  natuke õue hiilida.
Tänud kõigile heade soovide ja toredate hetkede eest! Iga positiivne emotsioon aitab selles hallis novembris sisemist tasakaalu hoida. Olge terved!

2 kommentaari:

  1. Väga tore, et sellise Lõuna-Eesti seikluse ette võtsite. Olete alati oodatud!

    VastaKustuta
  2. Kokkusaamised on alati toredad.

    VastaKustuta